the-sensational-bag

Vrećica senzacija

  • Lokacija:

    U pokretu, vani, u zatvorenom prostoru

  • Promiče:

    Zabava i igre

  • Što će vam trebati:

    Tekstilna vrećica, igračke za razvijanje osjetila

Način igranja

Skupite igračke koje će stimulirati osjetila u nekim ili svim ovim područjima - vid, sluh, dodir i njuh. Budite maštoviti.

Vid - nelomljivo plastično ogledalo (pogledajte našu igru "Zar me ne vidiš? To sam ja!"), mala prizma ili CD za stvaranje duginih boja, malu svjetiljku kako bi dijete pratilo svjetlost, obiteljska fotografija u plastičnom džepiću (pogledajte našu igru "foto-zabava"), lutka za prst (pogledajte našu igru s lutkom za prst) i čarapu za skrivanje stvari ili za instant lutku.

Sluh - nekoliko plastičnih posudica za film s rižom, zvoncem, grahom, novčićem ili čak vodom (pobrinite se da je vrh dobro zalijepljen ljepilom ili ljepljivom trakom; nekoliko ključeva na prstenu; mala glazbena kutija na navijanje ili glazbena igračka i snimka vašeg pjevanja pjesama omiljenih vašem djetetu.

Dodir - niz različitih tekstilnih kvadrata veličine 15 cm, ručna lepeza za stvaranje blagog povjetarca, prirodno ulje za bebe za umirujuću masažu, rolu ljepljive trake, nekoliko sigurno privezanih dječjih čarapica povezanih s nečim za dodir i hvatanje, omot od celofana i komad papira otpornog na mast.

Njuh - tekstilne vrećice punjene osušenim biljkama ili cvijećem, poput mente, lavande ili latica ruže, koje su čvrsto zašivene. Ponesite i svježi cvjetić ili dva - ili biljke iz vrta.

Učenje i rast

Djeca uče pomoću osjeta. Njihova se svijest i shvaćanje svijeta oko njih stvara pomoću podražaja osjetila.

Vjerojatno će vam se svidjeti i: