History

Povijest

Foundation

Osnovao djed Victor Mills

Victor Mills bio je američki kemijski inženjer koji je, dok je radio za Procter Gamble Co, revolucionirao njegu za djecu izumom jednokratne pelene; počeo je raditi na tom proizvodu 1950.-ih testirajući ga na svojim unucima (rođ. 1897.--umro 1. studenog 1997.).

www.britannica.com


1950s

1950.-e

Dok su neki mislili kako otac sve najbolje zna, Vic Mills je vjerovao da djedovi znaju čak i više. Ovaj čovjek, koji je igrom slučaja u to vrijeme radio za Procter & Gamble, tražio je lakši način da svojem unuku promijeni pelenu. Rezultat - nastale su Pampers pelene.


60s

1960.-e

Neki su krenuli put Woodstocka. Mi smo krenuli u robne kuće, supermarkete i drogerije s pelenama koje pomažu da bebe budu suhe i roditelji sretni. Jedini problem bio je u tome što nitko nije točno znao gdje izložiti Pampers. Naše pelene bile su toliko drukčije da ste ih mogli staviti na odjel kućnih potrepština, baš kao i na police s hranom, papirnatim proizvodima, pa čak i na odjel drogerije.


70s

1970.-e

Trapezice. Visoke platforme. I traka. Ali ne ona 8-kanalna stereo. Prava traka. Zamijenili smo iglu samoljepljivom trakom, tako da roditelji mogu brzo zaviriti u ono što se događa u pelenama i sačuvati prste od nezgoda. Dok su se drugi zabavljali u diskotekama, mi smo se zabavljali osmišljavajući nove Pampersice - za djecu koja su tek prohodala, ekstra upijajuće dnevne pelene, poboljšane pelene za novorođenčad, prošivene Pampers pelene i pelene za prerano rođene bebe.


focus-pampers80s

1980.-e

U to vrijeme, sve je bilo u znaku neumjerenosti. Čak i pelene. Uveli smo velika pakiranja, jer nikada ne možete imati previše pelena. Također smo imali i druge sjajne ideje: prve tanke pelene napravljene s upijajućim gel materijalom, rastezljivi dijelovi oko nožica, trakice koje se mogu ponovo lijepiti i mekši slojevi. Vjerovali smo da čak i u inovacijama treba biti pomalo neumjeren.


Alternative text

1990.-e

Zaboravite na novac. Pokažite mi sasvim novi Pampers. Razvili smo Ultra Dry Thins, vrlo tanke pelene koje upijaju i zadržavaju vlažnost unutar jezgre i zatim upijaju još malo. Također smo napravili prve rastezljive stranice kako bi naše pelene bile još udobnije.


Danas

"Što li će sljedeće smisliti?" Pa, mi smo ti koji razmišljaju o tom sljedećem. Već smo napravili pelene koje dišu, da baš tako, dišu. A Premium i Baby-Dry pelene imaju zaštitni sloj s losionom koji pomaže da male guze ostanu meke i glatke. Djed Vic bio bi tako ponosan.

Alternative text