Česta pitanja

Kao roditelji sve pregledavate, provjeravate i ispitujete kako biste se uvjerili da je sigurno za vašu bebu. Pampers® razumije da želite znati više o sastavu naših pelena i proizvodnim procesima. Zbog toga želimo na transparentan način odgovoriti na ta pitanja i pokazati vam da, kada je u pitanju sigurnost naših proizvoda, ništa ne prepuštamo slučaju.

U nastavku su odgovori na neka od pitanja koja su nam roditelji već postavili. Imate li bilo kakvih dodatnih pitanja, slobodno nam se obratite na: 01/6690-330.

Što činite kako biste osigurali sigurnost svojih proizvoda?

Svi Pampersovi proizvodi 100% su sigurni za bebe. Poduzimamo 3 ključna koraka kako bismo svakodnevno jamčili učinkovitost te udobnost i sigurnost za vašu bebu:

  1. Rigorozan odabir materijala, čija se sigurnost provjerava u suradnji s pedijatrima, pedijatrijskim dermatolozima i toksikolozima. Jer sigurne pelene započinju sigurnim materijalima. Doznajte više o procesima odabira materijala te sve o komponentama u našim proizvodima tako što ćete kliknuti ovdje za pelene, pelene-gaćice ili vlažne maramice

  2. Proizvodnja: ključna faza koju kontroliramo od samog početka do kraja. Pampers® svoje pelene proizvodi isključivo u vlastitim proizvodnim pogonima (smještenima u Europi). Pozorno pratimo svaku fazu proizvodnje kako bismo osigurali kvalitetu svojih proizvoda. Svaku pelenu neprekidno prate kamere i preko 500 senzora, a vršimo i više od 2.000 provjera na dan.

  3. Neprekidne evaluacije za sigurne, certificirane pelene koje brinu o bebinoj koži. Naše pelene, pelene-gaćice i vlažne maramice dermatološki su ispitane.

    Sve pojedinosti u vezi tih koraka navodimo u članku na našoj internetskoj stranici. Pročitajte ga i doznajte više!

Jesu li materijali koje Pampers® upotrebljava sigurni za bebe?

Da. Pampers® u svojim proizvodima (pelenama, pelenama-gaćicama i vlažnim maramicama) upotrebljava isključivo 100% sigurne materijale. Svi se ti materijali podvrgavaju rigoroznim procjenama te su strogo usklađeni s preporukama za sigurnu upotrebu tvari Znanstvenog odbora za sigurnost potrošača EU, SCCS/1564/15.

Naši istraživači rade s pedijatrima, pedijatrijskim dermatolozima i toksikolozima kako bi provjerili sigurnost odabranih materijala kao i svih naših gotovih proizvoda za bebe.

Kliknite i doznajte više o tome što sve sadrže (kao i što ne sadrže!) naše pelene, pelene-gaćice i vlažne maramice. Više o Pampersovom obećanju sigurnosti doznajte ovdje

Kako odabirete materijale za svoje proizvode?

Sigurne pelene započinju sigurnim materijalima. Zbog toga se materijali podvrgavaju rigoroznom odabiru prije nego što ih se upotrijebi u Pampersovim pelenama. Svaka komponenta ima specifičnu funkciju i mora osigurati učinkovitost, kao i udobnost i sigurnost za vašu bebu.

Naši istraživači rade s pedijatrima, pedijatrijskim dermatolozima i toksikolozima kako bi provjerili sigurnost odabranih materijala kao i svih naših gotovih proizvoda za bebe. Svi materijali koji se upotrebljavaju potpuno su sigurni za vašu bebu i strogo su usklađeni s preporukama za sigurnu upotrebu tvari Znanstvenog odbora za sigurnost potrošača EU, SCCS/1564/15.

Kliknite ovdje ako želite doznati više o tome što sve naše pelene sadrže (kao i što ne sadrže!). Pojedinosti svih koraka koje poduzimamo kako bismo osigurali sigurnost svojih proizvoda navodimo u ovom članku. Slobodno ga pročitajte kako biste doznali više!

Jesu li boje koje se upotrebljavaju Pampersovim pelenama sigurne za kožu moje bebe?

Da. Boje koje upotrebljavamo u Pampersovim pelenama su sigurne jer sadrže nenadražujuće pigmente čija se sigurnost pažljivo procjenjuje.

Zajamčeno sigurne za novorođenčad i djecu, ove se boje upotrebljavaju za izradu zgodnih crteža. One ne mogu prodrijeti u kožu, čak ni u slučaju dodira s njom. U Pampersovim proizvodima ne upotrebljavamo disperzivna sredstva za bojenje. Jeste li znali? Danas se pigmenti upotrebljavaju u brojnim proizvodima poput tkanina i igračaka, papira, kreda i bojica.

Više o Pampersovoj predanosti 100% sigurnim pelenama možete doznati ovdje.

A kako biste doznali više o tome što sve naše pelene sadrže (kao i što ne sadrže!), jednostavno kliknite ovdje.

Dodajete li u svoje proizvode izbjeljivač koji sadrži klor?

Ne, za pročišćavanje celuloznih vlakana upotrebljavamo proces bez elementarnog klora. Kako biste doznali više o tome što sve naše pelene sadrže (kao i što ne sadrže!), kliknite ovdje.

Jesu li Pampersove vlažne maramice dovoljno nježne za kožu moje bebe?

Pampersovi proizvodi dermatološki su i klinički ispitani kako bi se osigurala njihova nježnost, čak i na osjetljivoj koži. Studije pokazuju da Pampersove vlažne maramice pomažu u održavanju neutralne pH vrijednosti kože te da su nježne za bebinu kožu poput krpice za pranje i vode.

Mogu li Pampersove vlažne maramice sigurno upotrebljavati na licu i rukama moje bebe?

Da. Bilo na igralištu, hranilici ili stolu za previjanje, vaše se dijete može zaprljati, a Pampersove vlažne maramice čiste prljavštinu nježno i učinkovito. Iako su posebno osmišljene za upotrebu prilikom mijenjanja pelena, Pampersove vlažne maramice mogu se sigurno upotrebljavati na drugim dijelovima tijela, uključujući lice, i pri mijenjanju pelena. Sve naše vlažne maramice dermatološki su ispitane.

Jesu li vlažne maramice Pampers® Sensitive izrađene bez dodanih mirisa i jesu li hipoalergene?

Da. Vlažne maramice Pampers® Sensitive izrađene su tako da ne sadrže dodane mirise. Dermatološki su ispitane i klinički je dokazano da su nježne za kožu kao vata i voda.

Što je polipropilen i zašto se upotrebljava u pelenama?

Polipropilen je nježno vlakno koje doprinosi udobnosti i učinkovitosti Pampersovih pelena. Kao i svi drugi materijali koje upotrebljavamo, ovo je vlakno potpuno sigurno za upotrebu. Zapravo, možete ga pronaći i u odjeći za bebe i odrasle! Zašto ga upotrebljavati u pelenama? Polipropilen daje mekoću i udobnost svim dijelovima pelena koji su u dodiru s bebinom kožom: radi se o izuzetno otpornom vlaknu koje se ne kida, a na taj se način sprečava stvaranje grudica i trenje o kožu. Osim toga, pametno se kombinira s drugim dijelovima pelene i odvlači vlažnost u upijajuću jezgru koja je zadržava daleko od kože. Kliknite na sljedeće poveznice kako biste doznali više o tome što sve sadrže (kao i što ne sadrže!) naše pelene i pelene-gaćice.

Što je vazelin i zašto se upotrebljava u pelenama moje bebe?

Vazelin se na popisu sastojaka često navodi pod latinskim imenom petrolatum. Možda na prvu zvuči neprivlačno, ali to je jednostavno tehnički naziv sastojka koji se uobičajeno upotrebljava u losionima za svakodnevnu upotrebu, kako pojašnjava voditelj odjela pedijatrijske dermatologije Sveučilišnog bolničkog centra u Bordeauxu, Dr. Alain Taïeb: „Ne radi se o ničemu drugom nego o pripravku koji svi poznaju kao Vaseline®, što je ustvari ime marke proizvoda. To je siguran i neškodljiv lijek koji se uvriježeno upotrebljava u dermatologiji preko stotinu godina“. Pampersove pelene sadrže malu količinu vazelina u površinskom sloju koji dodiruje bebinu kožu kako bi je bolje zaštitile. Vazelin koji mi upotrebljavamo je pročišćen, farmaceutskog razreda, ne sadrži dodane mirise i potpuno je siguran za vašu bebu. Jeste li znali? Vazelin se upotrebljava u brojnim balzamima za usne i proizvodima za njegu beba.

Kako biste doznali više o tome što sve naše pelene sadrže (kao i što ne sadrže!), kliknite ovdje. Naposljetku, prisutnost losiona u pelenama možete provjeriti uvidom u popis sastojaka na ambalaži.

Zašto pelene koje nosi moja beba sadrže ljepilo? Je li to zaista sigurno?

Ljepilo koje se upotrebljava u Pampersovim pelenama sigurno je i ne sadrži otapala. U pelenama se upotrebljava kako bi se materijale od kojih su pelene načinjene držalo skupa i izbjeglo curenje. Ova su ljepila pažljivo ispitana i procijenjena je sigurnost njihove potrebe za bebe. Osim toga, prilikom nošenja pelene, ona nemaju dodir s bebinom kožom . Klikom na sljedeću poveznicu možete doznati više o tome što sve naše pelene sadrže (kao i što ne sadrže!)

Pampersovo obećanje sigurnosti

Neovisni testovi i stručna mišljenja o Pampersovim pelenama

Pristanak na kolačiće