Koje sastojke ne koristimo u Pampersovim pelenama i maramicama

Koje sastojke ne koristimo u Pampersovim pelenama i maramicama

Za Pampers ništa nije važnije od sretnog, zdravog razvoja vašeg mališana. Zato smo tako predani Pampersovom obećanju sigurnosti u vezi sastojaka koje koristimo - i onih koje ne koristimo - za Pampersove pelene, pelene-gaćice i maramice. Svi Pampersovi proizvodi izrađeni su od materijala koji su temeljito testirani i dokazano sigurni. Materijali koje koristimo su uobičajeni u većini pelena i svaki dan ih sigurno koristi 25 milijuna djece širom svijeta.

OBEĆANJE SIGURNOSTI

Pampersovo obećanje sigurnosti:

  • Check Sretan i zdrav razvoj djece naš je najveći prioritet
  • Check Svi su Pampersovi proizvodi i u njima korišteni materijali dermatološki ispitani te prolaze rigorozne procjene sigurnosti i efikasnosti prije nego što dođu u dodir s bebinom kožom.

Naša sigurnosna procedura: kako osiguravamo da Pampersovi proizvodi budu sigurni i nježni

U početnoj fazi razvoja novih pelena mi odabiramo sastojke koji su sigurni za korištenje u dječjim proizvodima. Pampers pažljivo ocjenjuje sve sastojke, materijale, procese i gotove proizvode u svakoj fazi razvoja kako bi bio siguran da su sigurni i nježni za bebe. Pridržavamo se najviših, najstrožih globalnih sigurnosnih standarda, propisanih od strane vodećih organizacija širom svijeta.

Jennifer Counts, Ph.D.

„Za Pampers su zdravlje i sigurnost beba na prvom mjestu. Kao Pampersov znanstvenik i toksikolog, neumorno radim na tome da naši proizvodi budu zajamčeno sigurni, sukladni standardima i učinkoviti za bebe. Kao majka dviju kćeri, ja osobno shvaćam važnost ove posvećenosti sigurnosti te vjerujem u našu sigurnost i usklađenost sa standardima.”

Jennifer Counts, Ph.D.
Pampersov znanstvenik i mama

Koji sastojci nisu prisutni u Pampersovim proizvoda

Da bismo odgovorili na pitanja koja primamo od roditelja o tome što Pampersove pelene i maramice ne sadrže, sastavili smo popis tih sastojaka*.

Imate li pitanja o Pampersovim proizvodima, posjetite našu stranicu s odgovorima na najčešća pitanja ili nas nazovite na

- Bisfenol A (BPA)

- Dioksini

- Disperzivne boje

- Elementarni klor

Pampers svojim pelenama ne dodaje klor već koristi proces za pročišćavanje vlakana u pelenama bez elementarnog klora.

- Etanol/Alkohol

Pampersove pelene, pelene-gaćice i maramice ne sadrže alkohol, a to obično znači da su bez etanola i izopropila (alkohola za trljanje). Takve vrste alkohola mogu isušiti bebinu osjetljivu kožu.

- Lateks od prirodne gume

- Teški metali kao što su olovo i živa

- Organotini

- Policiklički aromatski ugljikovodici (PAH)

- Pesticidi

- Parabeni (vidi konzervanse dolje)

- Fenol

- Polivinil klorid (PVC)

- Posebni konzervansi

Pampers u svojim pelenama ne koristi konzervanse. Pomno biramo konzervanse koji osiguravaju da naše vlažne maramice budu čiste i svježe. Mi ne koristimo MIT ili CMIT; formaldehid ili oslobađače formaldehida; parabene; kvaterne amonijeve spojeve (QACs); i triklokarban ili triklosan.

- 26 alergena navedenih u Uredbi Europskog parlamenta i Vijeća o kozmetičkim proizvoda

Pelene i pelene-gaćice Pampers Premium Care, Active Fit, Baby-Dry ne sadrže niti jednu od 26 mirisnih supstanci - navedenih u Uredbi za kozmetike Europske unije - za koje je veća vjerojatnost da će izazvati reakcije (alergije) kod osjetljivih ljudi. Imajte također na umu da velika većina korisnika kozmetičkih proizvoda neće doživjeti neželjene učinke povezane s prisutnošću tih tvari. Tih 26 mirisnih sastojaka su: Amyl Cinnamal, Benzyl Alcohol, Cinnamyl Alcohol, Citral, Eugenol, Hydroxycitronellal, Isoeugenol, Amylcinnamyl Alcohol, Benzyl Salicylate, Cinnamal, Coumarin, Geraniol, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Anise Alcohol, Benzyl Cinnamate, Farnesol, Butylphenyl Methylpropional, Linalool, Benzyl Benzoate, Citronellol, Hexyl Cinnamal, Limonene, Methyl 2-Octynoate, Alpha-Isomethyl Ionone, Evernia Prunastri, Evernia Furfuracea.

*Neke od tih tvari prisutne su u svakodnevnom okruženju te stoga mogu biti prisutne u tragovima u nizu svakodnevnih kućanskih proizvoda od pelena do pitke vode.

Vjerojatno će vam se svidjeti i: