Koje su značajke Pampersovih vlažnih maramica i od čega su izrađene?

Svaki dio Pampersovih vlažnih maramica ima specifičnu ulogu. Međutim, svi ti dijelovi imaju istu svrhu: pružiti vašoj bebi sigurnost, čišćenje i zaštitu.

Evo što sadrže naše vlažne maramice. Kao i ostali Pampersovi proizvodi, vlažne su maramice dermatološki i klinički ispitane prije nego što dođu u dodir s bebinom kožom.

100% siguran i transparentan sastav

Prije nego što postanu dio Pampersovih® vlažnih maramica, komponente se podvrgavaju rigoroznom odabiru.

Naši istraživači surađuju s pedijatrima, pedijatrijskim dermatolozima i toksikolozima kako bi provjerili sigurnost odabranih komponenti i gotovih proizvoda za bebe.

Sve komponente koje upotrebljavamo dermatološki su ispitane i udovoljavaju kriterijima procjene Znanstvenog odbora za sigurnost potrošača EU, SCCS/1564/15.

Koje su značajke Pampersovih vlažnih maramica i od čega su izrađene?

Materijal sličan tkanini: izrađen je od regenerirane celuloze i polipropilena ili poliestera. Ova vlakna čine mekanu, rastezljivu i jastučastu tkaninu koja pruža ugodan osjećaj na bebinoj koži, a imaju moć upijanja poput spužve.

Želite li znati više?

  • Celuloza koju upotrebljavamo za Pampersove vlažne maramice je regenerirana i dolazi iz održivih izvora.

  • Polipropilen ili poliester vrlo su otporna vlakna koja se ne kidaju te sprečavaju stvaranje grudica kako bi se izbjeglo trenje o kožu.

Dermatološki ispitan losion na bazi vode:

  • Baza losiona: izrađena s pročišćenom vodom (najmanje 97% vode).

  • Sustav održavanja pH: pomaže u obnavljanju prirodne pH ravnoteže kože i sprečavanju iritacije kože. Svi naši pH puferi su na biljnoj bazi: mogu se pronaći u brojnim citrusima! Sastoje se od limunske kiseline i natrijevog citrata.

  • Blaga emulgirajuća/njegujuća sredstva: pomažu u otklanjanju masne nečistoće s bebine kože. Kao dio ovih sredstava upotrebljavamo komponentu dobivenu od kokosa, koja se naziva kaprilni/kaprinski triglicerid, u kombinaciji s hidrogeniziranim ricinusovim uljem, ksantan gumom (prirodno dobivenom komponentom) i dimetikonom. Blago djelovanje svih ovih sredstava na bebinu kožu klinički je dokazano.

  • Sustav konzervansa: čuva svježinu vlažnih maramica prije upotrebe i sprečava njihovu kontaminaciju nakon otvaranja pakiranja. Za sigurnu upotrebu čak i nakon otvaranja pakiranja i upotrebe nekoliko vlažnih maramica! Sustav konzervansa koji se upotrebljavaju u Pampersovim vlažnim maramicama klinički je dokazan kao blag za bebinu kožu (natrijev benzoat, dinatrijev EDTA, sorbitan kaprilat).

Budući da vašoj bebi želimo pružiti 100% sigurne vlažne maramice, postoje neki sastojci koje ne dodajemo u sastav svojih vlažnih maramica.

Pampers® ne dodaje nikakve neželjene tvari u svoje proizvode. Sigurnost bebe oduvijek nam je najviši prioritet.

U vlažne maramice NE dodajemo sljedeće tvari:

Etanol, fenoksietanol, parabene, ftalate i elementarni klor.

Imate li pitanja o Pampersovim proizvodima, provjerite našu stranicu s čestim pitanjima ili se obratite našoj Službi za korisnike na: 01/6690-330.

Pampersovo obećanje sigurnosti

Česta pitanja

Pristanak na kolačiće