Neovisna ispitivanja i stručna mišljenja o Pampersovim pelenama

Pampersovi istraživači svakodnevno rade na razvoju najboljih mogućih pelena kako bi vašoj bebi pružili učinkovitost, kao i sigurnost i udobnost. Stoga tijekom razvoja pelena uzimamo u obzir mišljenja stručnjaka, a naše su pelene također klinički i dermatološki ispitane.

Doznajte o različitim ispitivanjima i stručnim mišljenjima o našim pelenama!

Ispitane, certificirane pelene za bebinu sigurnost

Pelene koje su dermatološki ispitane od strane stručnjaka

Budući da je bebina koža posebno nježna, sve su naše pelene dermatološki ispitane pod nadzorom vanjskih dermatologa. Surađujemo i s dr. Alainom Taïebom, profesorom dermatologije i voditeljem odjela pedijatrijske dermatologije Sveučilišnog bolničkog centra u Bordeauxu, koji može potvrditi da „Pampersove pelene ne predstavljaju nikakav rizik za zdravlje bebe te da su potpuno sigurne“.

100% siguran sastav provjeren od strane zdravstvenih stručnjaka

Svaka komponenta ima specifičnu funkciju i mora pomoći osigurati učinkovitost, kao i udobnost i sigurnost za vašu bebu. Naši toksikolozi blisko surađuju s našim dobavljačima materijala i pažljivo procjenjuju sigurnost svake komponente. Nakon što su testovi sigurnosti uspješno savladani, provode se klinički testovi u suradnji s vanjskim stručnjacima kao što su pedijatri, pedijatrijski dermatolozi i dermatolozi. „Sigurnost je naš prioritet broj jedan: dizajniramo pelene tako da budu potpuno sigurne koristeći se stručnošću naših istraživača i provodeći rigorozne testove koje kontroliraju vanjski stručnjaci iz medicinskog svijeta,“ pojašnjava naša znanstvena stručnjakinja, Emmanuelle Bégué, koja pomno prati sve materijale upotrijebljene u našim pelenama.

Kako biste doznali više o tome sve naše pelene sadrže (kao i što ne sadrže!) pročitajte naš članak o njihovom sastavu.

Kliničke studije za provjeru kvalitete i sigurnosti naših pelena

Za inovacije poput naših izuzetno upijajućih kanala Pampers® je proveo kliničku studiju kako bi provjerio jesu li naše pelene potpuno sigurne i čuvaju li bebinu kožu lijepom i suhom.

Nedavno smo proveli vrlo opsežnu kliničku studiju uključujući preko 20.000 ispitivanja na koži! Najveća je to klinička studija o dječjim kožnim oboljenjima i navikama mijenjanja pelena ikad provedena. Dr. Daniel Hohl, bivši predsjednik Europskog društva za pedijatrijsku dermatologiju, koji je i sam sudjelovao u studiji potvrđuje: „Proveo sam detaljno ispitivanje sigurnosnih testova provedenih na Pampersovim pelenama i potvrđujem da su Pampersovi proizvodi savršeno sigurni za upotrebu na koži beba.“

Stručnjaci u središtu Pampersovih inovacija!

Roditelji: Pampersovi vodeći stručnjaci

Nitko ne poznaje vašu bebu bolje od vas samih i zbog toga nam je mišljenje roditelja poput vas od velikog značenja. Svaki tjedan preko 1.200 roditelja dolazi s bebama u naš istraživački centar u Njemačkoj kako bi podijelili svoja iskustva s Pampersovim pelenama. Povratne informacije koje dobivamo od roditelja primjenjujemo pri promišljanju na koje sve načine možemo poboljšati svoje pelene. „Kada dizajniramo pelenu, nastojimo se zamisliti na bebinom mjestu. U Pampersu smo sretni što možemo svakodnevno promatrati bebe u našim pelenama i prikupljati dojmove njihovih roditelja,“ objašnjava Frank Wiesmann, direktor Odjela za istraživanje i razvoj. „Prikupljanje ovih informacije u stvarnim životnim situacijama vrlo je dragocjen alat za osmišljavanje proizvoda koji su savršeno prilagođeni bebama. A da ne spominjemo činjenicu da su mnogi od nas u Pampersovom istraživačkom odjelu i sami roditelji!“

Najmanja pelena na svijetu nastala je u suradnji s medicinskim sestrama s odjela neonatologije!

Uska suradnja s medicinskim sestrama na odjelima neonatologije omogućila nam je da razvijemo najmanju pelenu na svijetu. Mi smo 2002. godine bili prva marka koja je dizajnirala pelenu za ovu najranjiviju kategoriju beba.

„Linija Preemie® dizajnirana je uzimajući u obzir činjenicu da su prijevremeno rođene bebe posebno osjetljive. Pelene Preemie omogućuju im najbolje moguće uvjete u prvih nekoliko tjedana života. Ove su pelene prilagođenije potrebnoj njezi i olakšavaju rad zdravstvenih stručnjaka“, pojašnjava dr. Frank Wiesemann, iz Odjela za istraživanje i razvoj u Pampersu.

Također financiramo istraživanja i pružamo podršku prijevremeno rođenim bebama i njihovim roditeljima doniranjem dobiti neprofitnim organizacijama SOS Prema i Prem’Up.

Pampersovo obećanje sigurnosti

Česta pitanja

Pristanak na kolačiće