Potpora sretnim, zdravim bebama diljem svijeta

Pampers-UNICEF: Jedan čin za spašavanje života

Kroz svoje partnerstvo s UNICEF-om, Pampers pomaže iskorjenjivanju majčinskog i neonatalnog tetanusa (MNT), bolesti koja nepotrebno odnosi živote 58.000 novorođenčadi svake godine što je ekvivalent jednog života svakih 9 minuta.

MNT utječe na obitelji u najsiromašnijim dijelovima svijeta, a događa se kada se novorođenčad zarazi, što je izravna posljedica nehigijenskih praksi rađanja, kao što su rezanje pupčane vrpce nesterilnim instrumentima. Nakon što se novorođenče zarazi tetanusom ne postoji pravi lijek tako da, u ruralnim područjima u zemljama u razvoju, gotovo sve bebe koje su zaražene tetanusom umiru – no ta se bolest može lako spriječiti jednostavnim cjepivom.

Sada u svojoj devetoj godini, uz vašu pomoć, Pampers-UNICEF kampanja „1 pakiranje = 1 cjepivo" već je postigla zavidne rezultate:

•300 milijuna doniranih cjepiva

• Pomaganje u zaštiti 100 milijuna žena i njihove novorođenčadi

• Pampers sredstva pomogla su eliminirati majčinski i neonatalni tetanus u 15 zemalja

Pampers i UNICEF, zajedno s ostalim partnerima, sada rade u svakoj zemlji u kojoj je MNT još uvijek prijetnja, pomažući u zaštiti života svakog novorođenčeta koje je i dalje u opasnosti.

Programi zdravlja dojenčadi diljem svijeta

• Od 2004. godine naše partnerstvo Njegujmo razvoj djece s Medicinskim centrom dječje bolnice Cincinnati pomoglo je obučiti više od 30 liječnika iz Kine, Pakistana, Brazila, Meksika i Nigerije, pomažući poboljšati usluge medicinske skrbi za više od milijun djece diljem svijeta

• u gotovo 2 milijuna obitelji u dijelovima Afrike i Azije zdravstvene usluge i medicinski pregledi stigli su kroz Pampers mobilne klinike

Ovo su samo neki od primjera naših aktivnosti, ali znamo da moramo puno više raditi, tako da se nećemo zaustaviti na ovome.

Pristanak na kolačiće