Pampers i održivost – volimo nisku razinu ugljika

Vjerujemo da zajedno stvaramo bolji svijet za bebe, tako što brinemo ne samo za sretan i zdrav razvoj beba danas, već i za svijet u kojem će odrastati sutra. Ekološki svjesni roditelji razmišljaju dalje od sljedeće promjene pelena i uzimaju u obzir ukupni ekološki otisak proizvoda koje koriste.

Zato u Pampersu predano radimo na tome da damo svoj doprinos akcijskom planu klimatske tranzicije, što je i dio programa naše tvrtke koji cilja dostizanje nulte stope emisije stakleničkih plinova tvrtke do 2040.

Pampers i održivost – volimo manje otpada

Vodimo se znanošću

Koristimo znanstveno utemeljen pristup s procjenama životnog ciklusa (LCA) kako bismo bolje shvatili odakle dolazi utjecaj naših proizvoda na okoliš, tako da možemo identificirati smislene načine smanjenja njihovog ugljičnog otiska.

Promatramo sve, od sastojaka do dobavljača, te kako možemo holistički proizvoditi svoj asortiman.

Prema LCA u Ujedinjenom Kraljevstvu u 2005., glavnina ugljičnog otiska jednokratnih pelena* dolazi iz nabave i proizvodnje sirovina. Stoga smo tijekom godina radili na poboljšanju dizajna svojih pelena prelazeći na učinkovitije materijale, smanjujući pritom težinu i svjesno birajući materijale koje koristimo.

Na primjer, danas, 100% celuloze koju koristimo za svoje proizvode odgovorno nabavljamo u Europi. U Ujedinjenom Kraljevstvu, 100% naše pulpe za pelene je certificirano od strane FSC-a i drugih kontroliranih izvora.

Article03 Desktop ContentImage 02

Biljni materijali u površinskom sloju pelena Pampers Harmonie potječu od šećerne trske iz održivog izvora. A svoje putovanje prema maramicama koje ne sadrže plastiku ubrzavamo s vlažnim maramicama Harmonie Coconut, izrađenima od 100% biljnih vlakana.

Također radimo na smanjenju ugljičnog otiska u svim proizvodnim pogonima. To uključuje obnovljivu električnu energiju i nabavljamo je za 100% proizvodnje naših pelena u Europi**. Također smo smanjili proizvodnju stakleničkih plinova za više od 90% diljem Europe***.

* Procjena životnog ciklusa jednokratnih i višekratnih pelena u Ujedinjenom Kraljevstvu: Aumónier i Collins i Garret (2005.). Nabava i proizvodnja sirovina za pelene čini 63% ukupnog ugljičnog otiska jednokratnih pelena. ** Certifikati o obnovljivoj energiji iz vjetroelektrane *** Od 2007.

Pristanak na kolačiće