Bebin prvi let

Jane Chou

Pomisao na putovanje s djetetom obično kod većine novih roditelja izaziva oprez, ali istina je da su male bebe često vrlo dobri putnici, upravo zato što toliko spavaju. Dakle, ako mislite da ne možete povesti svoju novu bebu u zrakoplov, opustite se. Uz malo planiranja, cijela obitelj može uživati u prvom bebinom putovanju zrakoplovom.

Evo nekoliko savjeta kako biste bili sigurni da sve ide glatko: Ruke moraju biti čiste. To vrijedi za sve u obitelji uključujući i vašu bebu. S obzirom na mladi imunološki sustav vašeg djeteta, glavna briga kad putujete jest hoće li doći u kontakt s klicama. Dakle, neka svi redovito peru ruke i ponesite puno dezinficijensa za ruke te vlažne maramice za dezinfekciju za trenutke kada se ne može doći do kupaonice. Ponesite svoju podlogu za presvlačenje. To će vam pomoći obraniti se od bacila prilikom upotrebe javnih površina za presvlačenje. Upotrebljavajte sigurnosno sjedalo za dijete. Najsigurnije mjesto za vašu bebu u zrakoplovu je sigurnosno dječje sjedalo koje je odobrila vlada, a ne vaše krilo. Olakšajte otvaranje začepljenih ušiju. Promjene tlaka zraka tijekom polijetanja i slijetanja mogu uzrokovati začepljivanje i otčepljivanje ušiju, što može biti uznemirujuće i neugodno za bebu. Kako gutanje pomaže kod uravnoteživanja tlakova, olakšajte nelagodu svoje bebe dojeći je ili dajući joj bočicu, dudu ili čak vaš prst da siše. Spakirajte dodatne potrepštine. Svakako ponesite još nekoliko Pampers pelena više nego što mislite da će vam trebati, dosta vlažnih maramica te dodatnu odjeću za svoju bebu, za svaki slučaj. Sve to spakirajte u ručnu prtljagu, ne u onu koju ćete predati i ne zaboravite ono bez čega dijete ne može kao što su omiljene igračke, igrice ili dude. Pripremite se za jet lag. Pobrinite se da se svi dobro odmore prije putovanja. Kako biste pomogli bebi da spava, pokušajte prilagoditi njezin obrazac dva do tri dana prije polaska nakon čega se prilagodite lokalnom vremenu (planiranje puno drijemanja između) čim stignete.

Pobrinite se da dan puta bude maksimalno oslobođen od stresa. Planirajte ranu prijavu i dođite ranije u zračnu luku. Svakako iskoristite rani ukrcaj, koji se često nudi obiteljima s djecom. Birajte letove s dugim presjedanjima da biste izbjegli luđačku jurnjavu kroz zračnu luku da stignete na let. Zatim se opustite i uživajte u putovanju!

Pristanak na kolačiće