Kakav nered!

Ne bi vas trebala iznenaditi spoznaja da vaša beba ili manja djeca redovito naprave nered koji ćete vi svakodnevno morati čistiti za njima još dugo vremena. Rješenje je u tome da se ne uzrujavate oko fleka i mrlja i da naučite prihvatiti nered kao integralni dio iskustva roditeljstva.

Prvih nekoliko tjedana nećete moći vjerovati koliko prljavog veša može proizvesti jedna tako mala beba. Pelene koje procure i tragovi mlijeka tek su početak planine rublja koji treba oprati.

Mrlje od hrane

Kada vaše maleno počne jesti čvrstu hranu, tamo negdje u dobi oko 6 mjeseci, imat ćete posla s dodatnim mrljama uzrokovanim dječjom hranom, koja se uglavnom sastoji od pasiranog voća i povrća. Kako bebe razvijaju motoričke sposobnosti polako i postupno, trebat će im vremena da nauče spretno koristiti žlicu ili vilicu. Ruke su im, za početak, najbolji pribor za jelo. Igranje kukuruzom ili gnječenje banane vašem djetetu omogućuju da doživi razne teksture i nauči nešto o hrani, čak i ako to za vas znači novu hrpu rublja za pranje.

Mrlje uzrokovane odvikavanjem od pelena

Privikavanje na korištenje tute ili WC školjke kreće negdje između 2. i 3. godine života i vrlo vjerojatno će biti uzrokom niza zaprljanja na odjeći, kauču ili tepisima. Opet, važno je biti spreman na neizbježno i pravodobno prihvatiti činjenicu da ta faza u životu vašeg djeteta neće trajati dugo. Pokušajte reagirati što brže i riješiti se mrlje najbrže što možete.

Kako se boriti protiv nereda

Bitno je pronaći deterdžent koji efikasno rješava tvrdokorne mrlje, ali pomoću blage i nježne formule razvijene upravo za kožu beba. Novi Ariel Baby inovativan je deterdžent nakon kojeg je odjeća blistavo čista te ugodno mekana za osjetljivu kožu. Budući da Ariel Baby sadrži nježne, dermatološki testirane sastojke, rublje oprano njime jednako je nježno prema koži kao i rublje prano samo u vodi. Za najbolje rezultate pranja stavite malo deterdženta na mrlju i protrljajte bijelim dijelom čepa, pa ga zatim razmažite crvenim dijelom čepa. Onda ulijte par kapi u čep, koji zatim ubacite u bubanj perilice, povrh rublja koje se spremate oprati kako bi se čarobni Arielovi sastojci odmah bacili na posao.

Kako koristiti:

1. U slučaju zaprljanja, izlijte Ariel Baby izravno na mrlju. 2. Nježno utrljajte deterdžent inovativnim čepom za tretiranje mrlja prije pranja kako bi postupak uklanjanja mrlja bio djelotvorniji.
 benefit_1 benefit_2
Napunite čep preporučenom dozom deterdženta pa ga stavite izravno u bubanj perilice, povrh rublja koje je u perilici*.4. Dodajte poseban omekšivač prikladan za bebe u za to predviđen prostor u ladici za doziranje, pa pokrenite program za pranje dječje odjeće.
 benefit_3 benefit_4
 * ako deterdžent dozirate kroz ladicu, pojedini deterdženti mogu iscuriti odmah prema bubnju (ovisno i o tipu perilice)

Lenor Sensitive nadopunjuje nježnu čistoću koju pruža Ariel Baby te pomaže sačuvati odjeću kako bi ona ostala mekana i nježna prema koži, tako što je prožima mekoćom i zaglađuje vlakna tkanina, istovremeno ostavljajući trajan, nježan miris.

skin_health_alliance_logo

I Ariel Baby i Lenor Sensitive iz dermatološke je perspektive odobrilo udruženje Skin Health Alliance, koje surađuje s dermatolozima iz cijelog svijeta, istraživačima, znanstvenicima i proizvođačima s kojima dijeli zajednički interes u očuvanju zdravlja kože.

Pristanak na kolačiće