5 aktivnosti za pomoć u razvoju bebe

Stephanie Elliot

Vaša 3-mjesečna beba ujutro se probudi sretna, a vi otkrijete da se igra više nego ikada. Ona je u interakciji s vama cijelo vrijeme, guguće, brblja i smiješi se kad vidi vaše lice i čuje glas. Evo nekih načina kako biste vrijeme za igru provodili zajedno i pomogli joj razvijati važne sposobnosti.

1. Vrijeme na podu

Trbušni položaj je važan u ovoj fazi pa se pobrinite da svaki dan bude na podu i vježba svoje mišiće, u vašoj blizini, naravno.

Kako bi ta aktivnost bila zanimljivija, stavite šarenu igračku ispred nje, i iako je ona još ne može dohvatiti, uživat će gledajući jarke, svijetle boje. Igračke s glazbom i svjetlima također su zabavne, ali budite oprezni da ne stimulirate bebu pretjerano. Ona je još uvijek vrlo mala, pa uvodite stvari polako i gledajte njezinu reakciju.

2. Gledajte je

Vaša beba voli gledati lica i može početi biti zaintrigirana zrcalima. Pričvrstite nelomljivo zrcalo na bebin krevetić tako da se može gledati. Kako se oboje gledate u zrcalo, razgovarajte s njom o njezinim očima, ušima, nosu i ustima, istovremeno ih pokazujući.

Iako ona možda neće moći reproducirati riječi koje ste rekli, vi na taj način radite pripreme za dobru komunikaciju u budućnosti!

3. Pjesma i pokret

Nježno pljeskajte rukama zajedno i recitirajte brojalice ili pjevajte pjesmice. Vaš glas je najvažniji zvuk za bebu, a što god pjevate, predstavlja glazbu za njezine uši.

4. Pravila za čitanje

Ako već niste počeli čitati bebi, sada je vrijeme. Ona može reagirati na knjige s uzorcima jasnih kontrasta jer je njih lakše vidjeti.

5. Pratite igračku

Sjajna aktivnost za vježbu fokusiranja očiju jest da beba leži na podu, a vi držite igračku na oko 25 centimetara iznad njezine glave. Polako je pokrenite s jedne na drugu stranu i pustite da je dijete slijedi očima.

Kako vi i vaša beba uživate u zabavi i igri, ona dostiže prekretnice i već je toliko toga postigla. Jedino što još preostaje jest da sve zajedno sastavite. Naprijed, bebice!

Pristanak na kolačiće