Signali kojima vaše dijete pokazuje da je spremno za privikavanje na tutu

Je li vaša beba spremna za odvikavanje od tute? Možda se ne čini lakim pitanjem, no ne mora biti teško! Kada dođe pravo vrijeme vaš mališan dat će vam signal, a vi samo trebate gledati i slušati. U nastavku navodimo pet signala koji vam mogu otkriti je li vaš mališan obavio posao.

Ne zaboravite da će svako dijete napredovati različitim tempom. Američka pedijatrijska akademija preporučuje da signale vašeg djeteta koji vam pokazuje da je obavio posao pratite u skladu s njegovom dobi.

1. Suhe pelene

Ako vaše dijete može provesti preko sat vremena, a da se ne pomokri i ne smoči, možda je došlo vrijeme za privikavanje na tutu. To pokazuje da je beba počela kontrolirati svoj mjehur dulje vrijeme. Drugi je signal da će pomokriti veću količinu odjednom.

2. Predvidiva stolica

Vaše dijete će početi imati redovitu, pravilno oblikovanu stolicu koja će se pojaviti u predvidivo vrijeme. Također će imati manje stolica noću.

3. Svjesnost navika u toaletu

Ako vaše dijete često spominje riječi „kakati” ili „piškiti” ili gunđa ili se migolji, ti signali ponašanja pokazuju da bi mogao biti spreman za početak odvikavanja od tute.

Vaše dijete je možda sramežljivo i želi da bude nasamo to vrijeme – to je još jedan signal da je spremno.

4. Nelagoda kod nošenja pelena

Vaš mališan mogao bi početi osjećati nelagodu ako nosi mokru pelenu, pa će to izraziti ili će je početi povlačiti. Mogao bi pokušati sam skinuti pelenu. To je pravo vrijeme za isprobavanje gaćica za odvikavanje od tute.

5. Znatiželja o drugima koji upotrebljavaju toalet

Vaše bi se dijete moglo zanimati za vaše navike toaleta. Ako vas dijete gleda ili pita nešto, to znači da razmišlja o tome da pokuša samo.

Pristanak na kolačiće