Što trebate znati kod prijelaza iz kolijevke u krevetić

Rachel Morris

U vrijeme kada vaše dijete ima oko 2 godine, vjerojatno će biti spremno prijeći u krevetić za dijete jasličke dobi. To će najvjerojatnije biti jedan od njegovih prvih velikih koraka ka neovisnosti – svaka čast!

U toj dobi vaše dijete može biti dovoljno visoko da prijeđe preko ogradice pa je ovaj potez dobra ideja ne samo za njegov razvoj, već i za njegovu sigurnost.

Premještanje iz kolijevke u krevetić veliki je korak i svakako ima nekoliko stvari o kojima treba razmisliti prije nego počnete s tim. Budući da je u krevetu koji je bliže tlu, vaše dijete sada ima vrlo jednostavan pristup svojoj sobi i kući na način kao nikada prije.

Svako će dijete zbog toga biti pomalo znatiželjno!

Prije velikog koraka prelaska u krevetić, razmislite o sljedećim pitanjima u vezi sa sigurnosti .

Izbjegavajte noćne opasnosti

Pospana (ili nestašna) djeca mogu zapasti u nevolje, ako noću sami pokušavaju lutati po kući. Kako biste izbjegli ovaj potencijalni problem, stavite zvono na dječja vrata, tako da ga čujete ako pokušava lutati.

Sklonite sve igračke

Vaše dijete čak ne mora napustiti svoju sobu kako bi se našlo u nevolji – vjerojatno je iskušenje dovoljno za ono što mu je tu pod nosom. Prije nego što stavite dijete na spavanje provjerite jeste li uklonili sve lomljive igračke ili predmete koji bi mogli izazvati gušenje. Također, pregledajte pod i uklonite sve na što bi se dijete moglo spotaknuti ako po mraku ustane iz krevetića.

Pronađite najbolje mjesto za krevetić

Krevetić je puno bliže tlu nego kolijevka, pa nije loša ideja postaviti jastučiće ili barem tepih oko novog krevetića vašeg djeteta. Također, postavite ga daleko od prozora kako biste izbjegli propuh ili viseće kabele ili zavjese.

Nakon što ste poduzeli ove mjere opreza, vrijeme je za slavlje! Prijelaz u krevetić veliki je korak i važno je pokazati svom djetetu koliko ste ponosni na njega.

Pristanak na kolačiće