Kako njegovati mekanu bebinu kožu

Vrijeme je za pelene Održavanje čistoće i suhoće bebine kože najbolji je način zaštite kože novorođenčeta i područje pelena posebno je osjetljivo na infekcije i osip. Važno je biti posebno oprezan kod previjanja bebe. Upoznajte bebinu kožu primjećujući varijacije u boji i osjećaju različitih područja na njezinom tijelu. To će vam omogućiti da brže primijetite male promjene.

ABECEDA MIJENJANJA PELENA Mijenjanje pelena je izvrsna prilika da koži vaše bebe poklonite malo više pažnje. A budući da je područje pelena posebno osjetljivo na osip, posebnom njegom bebu možete poštedjeti velike nelagode. Zapamtite, kada je u pitanju područje pelena, zdrava koža znači suhu kožu. Mokra ili prljava koža brzo postaje krhka i osjetljiva na pelenski osip. Da bi se smanjila vlažnost, često previjajte svoje dijete i upotrijebite super-upijajuće pelene. Ako upotrebljavate frotirne pelene, mudro je biti nešto pažljiviji kada se radi o provjeri i promjeni. Učestalost previjanja smanjuje se kako beba raste – u prosjeku deset puta dnevno u početku što se postupno smanjuje na oko šest, nakon nekoliko mjeseci. Opće je pravilo da biste trebali promijeniti pelene vaše bebe ili neposredno prije ili odmah nakon svakog hranjenja, nakon svakog kakanja, prije nego što je stavite u krevet i kad se probudi nakon dugog sna. Također, bilo bi dobro i da stavite novu pelenu neposredno prije izlaska iz kuće.

BRZI SAVJET: Ako je beba djevojčica, uvijek je obrišite od naprijed prema natrag kako bi se smanjila količina stolice koja dospijeva blizu njezinih genitalija. Voda je sve što vam je potrebno za pranje tog područja. Ako je vaša beba dječak, također ga obrišite od naprijed prema natrag. Nemojte povlačiti kožicu bebe unatrag radi čišćenja. To je nepotrebno i može biti štetno. Kožica će postupno popustiti sama od sebe – bit će je moguće u potpunosti povući u dobi od tri godine – i ne treba joj posebna pozornost da ostane čista i zdrava.

Pristanak na kolačiće