Kako ojačati vezu tata-novorođenče

Marygrace Taylor

Veza između novopečenih tata i njihovih beba vrlo je posebna. Saznajte kako izgraditi bolju povezanost s bebom tijekom tih dragocjenih prvih nekoliko tjedana.

Pročitajte o tome kako ojačati vezu tata-novorođenče Pozivamo sve novopečene tatice! Ako niste sasvim sigurni kako početi povezivanje s novorođenčetom, niste jedini. Dok se neki roditelji odmah povežu sa svojim bebama, često je kod nekih roditelja (i mama i tata) uobičajeno da se osjećaju pomalo nesigurno u vezi s tim kako ostvariti bliskost sa svojim djetetom.

A ta je bliskost izuzetno važna. Bez obzira kakve dugoročne posljedice mogu biti, sigurno znamo da će jak, zdrav odnos poboljšati razvoj vaše bebe, dajući joj osjećaj sigurnosti i samopouzdanja. Štoviše, možete početi s formiranjem tih veza čim se beba rodi. To je nešto što ćete biti u mogućnosti činiti tijekom svoje dnevne rutine. A evo i kako:

Držite je u naručju Volite svoju bebu, a beba će voljeti biti u vašem naručju. Novi tate trebali bi nositi svoju novorođenčad, držati ih u naručju te ih držati blizu svoje kože radi dodatnog povezivanja.

Masirajte svoju bebu Jednostavnim masažama bebi ćete pomoći da se opusti i zaspi. Ključ je u vrlo nježnoj masaži. Možda biste trebali otići na tečaj dojenačke masaže u lokalnoj bolnici ili pročitati nešto o toj temi.

Komunicirajte sa svojom bebom Vaša beba možda ne zna što govorite, ali to ne znači da ona ne voli slušati zvuk vašeg glasa. Bilo da joj čitate, pjevate ili s njom razgovarate (ili čak oponašate one slatke zvukove za bebe), potičete njezina osjetila i stvarate jaču vezu između vas dvoje.

Kupajte je Kupanje vašeg novorođenčeta pomoći će i vama i bebi da se opustite nakon napornog dana i pripremite svoje dijete za ugodan san.

Držite svoju bebu Kad želite biti u blizini svoje bebe, ali je zapravo niste u mogućnosti držati u naručju (možda pišete ili slažete odjeću) umjesto toga je možete staviti u nosiljku. Stavljanje bebe u prednju nosiljku pomoći će joj da se osjeća udobno na vašim grudima – samo pazite joj nosiljka osigurava dobru potporu za glavu i vrat.

Pristanak na kolačiće