Tehnike smirivanja bebe

Aviva Patz

Je li problem ako beba cucla svoj palac? Otkrijte kako tehnike opuštanja koriste razvoju djeteta u ranoj fazi djetinjstva.

Cuclanje palca nije neobična navika samo među bebama i malom djecom. Ono je ključno za zdravi razvoj djeteta u ranoj fazi djetinjstva. Navodimo razloge zbog kojih je korisno da to radi i vaša beba.

Zašto vaša beba siše svoj palac Sisanje je instinktivno ponašanje novorođenčadi. Možda ćete htjeti spriječiti sisanje jer ne želite da to negativno utječe na zube bebe, no radije pustite bebu da uživa u tome. Cuclanje palca bebu uči važnoj vještini smirivanja, što joj itekako godi kada je umorna ili razdražljiva.

Ako vaša beba cucla palac do četvrte godine to neće utjecati na njezine trajne zube. Kratkoročno gledano, sposobnost da se smiruje pomoći će vašoj bebi da brže zaspi i da sama nastavi spavanje nakon buđenja noću.

Druge uspješne tehnike smirivanja bebe Većina beba često plače kasno poslijepodne. Najprije se uvjerite je li plač bebe znak da je gladna, umorna ili joj nešto smeta. Ne brinite ako vam nije očit pravi razlog: samo zato što beba plače ne znači da mora biti neki problem. To može biti normalan dio razvoja bebe. Imajte na umu da nije potpuno razvijen živčani sustav vaše bebe.

Ako cuclanje prsta ili dudice ne umiruje vašu bebu, isprobajte sljedeće tehnike smirivanja: • nježno ljuljkajte bebu • tiho joj pjevušite • zamotajte bebu u plahtu • stavite je u nosiljku ili skakalicu za bebe • Što je vaša beba nemirnija, to će vam biti teže. No barem vi budite dovoljno smireni. Ne zaboravite se odmoriti kada vaša beba zaspe i obavezno jedite redovito. Lakše ćete se brinuti za bebu kada se dovoljno brinete za sebe.

Pristanak na kolačiće