Pampers i održivost – volimo manje otpada

Otpad je jedan od najvidljivijih izazova održivosti za našu industriju i društvo – onaj koji roditelji vide pri mijenjanju pelena svakoga dana. Predani smo tome da naučimo kako se možemo uhvatiti u koštac s tim.

Vjerujemo u moć inovacije i kolektivnog djelovanja, radeći zajedno s roditeljima, partnerima i utjecajnim čimbenicima u branši poput tvrtki za gospodarenje otpadom i nadležnih tijela, kako bismo razumjeli što bi moglo donijeti stvarnu razliku. Volimo rješenja koja se vode modelom kružnog gospodarstva i do 2030. globalno ćemo uložiti 10 milijuna dolara u partnerstva i saveze diljem svijeta kako bismo naučili više i krenuli putem pronalaska rješenja.

Lakše pelene

Lakše pelene

Smanjenje težine naših pelena pomaže u smanjenju količine otpada koji one stvaraju. Ako ste roditelj, vjerojatno vas neće iznenaditi podatak da prosječna beba u Europi iskoristiti nekoliko tisuća pelena dok ne nauči ići na tutu. Zbog toga smo tijekom posljednjih 30* godina smanjili težinu svojih pelena za 50%, koristeći učinkovitije materijale i inovativan dizajn proizvoda. Konkretno, ako beba nosi Pampersove pelene, danas je potrebno do 20 kg manje materijala da pokrije potrebe prosječne bebe u odnosu na prije 6 godina. To znači oko 750 manje pelena u smeću tijekom razdoblja u kojem beba nosi pelene!

Ljubav prema pronalaženju novih rješenja za otpad

Ljubav prema pronalaženju novih rješenja za otpad

Posvećeni smo inovacijama i surađujemo s našim partnerima kako bismo razumjeli mogućnosti smanjenja pelenskog otpada – zato ćemo do 2030. uložiti više od 10 milijuna dolara u partnerstva i saveze na globalnoj razini kako bismo doznali više o rješenjima koja nudi kružno gospodarstvo, a svoja ćemo saznanja podijeliti sa svima kao bismo ubrzali prijelaz cijele branše prema proizvodima koji stvaraju manje otpada.

Baš kao i beba, i mi stalno učimo nešto novo. Puno smo naučili od našeg pilot projekta prikupljanja "smart bins" u Parizu, Kobeu i Amsterdamu. Svaka zemlja je drugačija, a naši pilot projekti nam pomažu pronaći najbolja rješenja razumijevanjem lokalnih propisa o otpadu, prakse prikupljanja i navika roditelja. Upravljanje pelenskim otpadom uključuje sve, od proizvođača do roditelja. To je složen zadatak, ali predano radimo na tome.

Nova rješenja za ambalažu

Nova rješenja za ambalažu

Ambalažni otpad je nešto o čemu svi danas vodimo računa. Naš cilj je da do 2030. godine, tamo gdje postoji lokalna infrastruktura, omogućimo 100% recikliranje naše ambalaže. Također nam je cilj smanjiti upotrebu nove plastike (tzv. virgin plastics) na bazi nafte u našim ambalažnim materijalima za 50% do 2030. Ambalaža za Pampers Harmonie u Europi sadrži biljne materijale (BioPE) kao naš prvi korak na putu smanjenja upotrebe nove plastike koja se dobiva iz nafte. Osim toga, pri izradi ambalaže za naše premium i osnovne linija proizvoda diljem Europe već koristimo postindustrijsku recikliranu plastiku.

Odgovorna potrošnja

Pomažemo roditeljima i skrbnicima da odgovorno odlažu naše pelene i vlažne maramice putem oznaka na etiketama i informacija na našim internetskim stranicama. U Pampersu smo također u potpunosti predani općenitom podizanju svijesti o ispravnom odlaganju naših pelena i vlažnih maramica.

Već dugi niz godina naši paketi vlažnih maramica nose jasan logotip „ne bacati u WC“ – bez obzira na to sadržavaju li plastiku ili ne! Stoga, kad bacate vlažne maramice, pomozite zaštiti planeta: odložite ih u kantu za smeće, a ne u zahodsku školjku!

I evo nekoliko savjeta o tome kako odložiti prljavu pelenu:

  • Uvijek operite ruke prije i nakon promjene pelena.

  • Korištenu pelenu zamotajte tako da zaprljana ili mokra strana bude okrenuta prema unutra i pričvrstite je trakicama. To pelene čini lakšim za rukovanje i odlaganje u kantu.

  • Izvrsna je ideja imati zasebnu, hands-free kantu za pelene (s vrećicom) pored stola za presvlačenje radi dodatne praktičnosti. Korištenje kante s poklopcem ili posebne kante za odlaganje pelena pomaže u smanjenju neugodnih mirisa. Nakon što je mala kanta puna, odložite pelene zajedno s kućnim otpadom. Uvijek pročitajte upute na pakiranju, ali jednokratne pelene obično idu u nerazvrstani kućni otpad.

  • Sigurnost i higijena na prvom mjestu – pelene, vrećice za smeće i ambalažu uvijek držite izvan dohvata djece.

* 50% vrijedi za vremenski okvir između 1990. i 2020.

Pristanak na kolačiće