Pampersova Povijest

Osnovao djed Victor Mills

Victor Mills bio je američki kemijski inženjer koji je, dok je radio za Procter Gamble Co, revolucionirao njegu za djecu izumom jednokratne pelene; počeo je raditi na tom proizvodu 1950.-ih testirajući ga na svojim unucima (rođ. 1897.--umro 1. studenog 1997.).

www.britannica.com

Focus Founder

1950.-e

Dok su neki mislili kako otac sve najbolje zna, Vic Mills je vjerovao da djedovi znaju čak i više. Ovaj čovjek, koji je igrom slučaja u to vrijeme radio za Procter & Gamble, tražio je lakši način da svojem unuku promijeni pelenu. Rezultat - nastale su Pampers pelene.

Focus Pampers 50s

1960.-e

Neki su krenuli put Woodstocka. Mi smo krenuli u robne kuće, supermarkete i drogerije s pelenama koje pomažu da bebe budu suhe i roditelji sretni. Jedini problem bio je u tome što nitko nije točno znao gdje izložiti Pampers. Naše pelene bile su toliko drukčije da ste ih mogli staviti na odjel kućnih potrepština, baš kao i na police s hranom, papirnatim proizvodima, pa čak i na odjel drogerije.

Focus Pampers 60s

1970.-e

Trapezice. Visoke platforme. I traka. Ali ne ona 8-kanalna stereo. Prava traka. Zamijenili smo iglu samoljepljivom trakom, tako da roditelji mogu brzo zaviriti u ono što se događa u pelenama i sačuvati prste od nezgoda. Dok su se drugi zabavljali u diskotekama, mi smo se zabavljali osmišljavajući nove Pampersice - za djecu koja su tek prohodala, ekstra upijajuće dnevne pelene, poboljšane pelene za novorođenčad, prošivene Pampers pelene i pelene za prerano rođene bebe.

Focus Pampers 70s

1980.-e

U to vrijeme, sve je bilo u znaku neumjerenosti. Čak i pelene. Uveli smo velika pakiranja, jer nikada ne možete imati previše pelena. Također smo imali i druge sjajne ideje: prve tanke pelene napravljene s upijajućim gel materijalom, rastezljivi dijelovi oko nožica, trakice koje se mogu ponovo lijepiti i mekši slojevi. Vjerovali smo da čak i u inovacijama treba biti pomalo neumjeren.

Focus Pampers 80s

1990.-e

Zaboravite na novac. Pokažite mi sasvim novi Pampers. Razvili smo Ultra Dry Thins, vrlo tanke pelene koje upijaju i zadržavaju vlažnost unutar jezgre i zatim upijaju još malo. Također smo napravili prve rastezljive stranice kako bi naše pelene bile još udobnije.

Focus Pampers 90s

Danas

"Što li će sljedeće smisliti?" Pa, mi smo ti koji razmišljaju o tom sljedećem. Već smo napravili pelene koje dišu, da baš tako, dišu. A Premium i Baby-Dry pelene imaju zaštitni sloj s losionom koji pomaže da male guze ostanu meke i glatke. Djed Vic bio bi tako ponosan.

Pampers Today

Pristanak na kolačiće