Vodič za vlažne maramice

Glavni razlog zašto roditelji upotrebljavaju vlažne maramice za bebe jest njihova sposobnost da nježno i lako očiste uprljane stražnjice ili ruke.

Kako maramice čiste

Maramice su izrađene od materijala koji čisti, dezinficira i ostavlja bebinu kožu mekom i vlažnom. One trenjem zbog fizičkog kontakta istovremeno čiste prljavštinu, rastvaraju i uklanjaju ljepljivost te apsorbiraju vlažnost.

Vrste maramica

Postoje vlažne maramice raznih kvaliteta, veličina i svrha. Pripazite na naljepnicu na pakiranju kako biste uočili razliku:

Original: Mirisne, s teksturom, izrađene s losionom ili vodom.

Osjetljive: Obično bez parfema, deblje i s manjom teksturom kako bi se izbjeglo nadraživanje bebine kože.

Prirodne: Obično bez mirisa, biorazgradive i omekšane alojom umjesto kemikalijama.

Koja se baca u wc-školjku: Ove maramice su obično dosta mirisne, veće od većine maramica i mogu se bacati u wc-školjku poput toaletnog papira. Dizajnirane za pomoć pri vježbanju na tuti.

Zašto upotrebljavati vlažne maramice?

Zajedno s kvalitetnom pelenom maramice su od pomoći u procesu mijenjanja pelena. Savršene su za vas i za bebu! Mogu se upotrebljavati za čišćenje bebe i istovremeno umiruju kožu ili mogu na brzinu očistiti vaše ruke ako ne stignete do umivaonika svaki put nakon mijenjanja pelena.

Maramice ne samo da čiste bebinu kožu, one je štite i od pelenskog osipa.

Kako čuvati vlažne maramice

Vlažne maramice držite u originalnom pakiranju da se ne bi osušile. Čuvajte ih na povišenom i podalje od dohvata starije djece i pobrinite se da budu u blizini mjesta gdje presvlačite bebu.

Ako vam je zgodno, nekoliko pakiranja možete držati na nekoliko mjesta u kući. Razmišljajte o tome da u slučaju iznenadnog nereda u kupaonicu, kuhinju, mjesto za igranje ili skladištu stavite manja pakiranja.

U svojoj torbici možete nositi putna pakiranja vlažnih maramica za uprljane situacije izvan doma.

Druge uporabe vlažnih maramica

• Očistite neuredne ruke ili lice • Obrišite i očistite vlastite ruke ili lice • U slučaju potrebe prebrište površine • Na brzinu obrišite ljepljiva uprljanja u autu ili na autosjedalici

Pristanak na kolačiće