Sigurnost djece u vodi i u blizini vode

Suzanne Dixon

Bilo da su vaša djeca u vodi poput ribe ili su malo više bojažljivi, mala djeca su u opasnosti u bazenima (ili u vodi općenito), ne samo zato što ne znaju plivati, već i zato što se mogu utopiti u vrlo maloj količini vode.

Evo nekoliko koraka koje vi i obitelj možete poduzeti kako bi se svatko zabavljao na bazenu, na plaži ili čak u kadi.

• Nikada ne puštajte iz vida svoje dijete kod bilo kakve vode, uključujući i zahode, kante za čišćenje, fontane, bazene, jezera, bare ili more • Djeca svih dobi trebaju biti izravno nadzirana oko bilo kojeg bazena ili vode • Odredite člana obitelji ili prijatelja kao nadzornika čija je jedini zadatak da pazi na djecu koja su u blizini vode • Kupaonica mora biti nedostupna za dojenčad i malu djecu, osim kada su izravno pod nadzorom • Ako imate bazen, stavite ogradu višu od 1 metra, s vratima koja se zaključavaju, a ako živite u blizini zajedničkog bazena, držite se ovih standarda • Kolutovi za kupanje ne štite dijete. Ako ih upotrebljavate, i dalje stalno nadzirite svoje dijete.

Učenje plivanja

Škola plivanja se ne preporučuje za djecu dok ne napune 4 godine. Završetak škole plivanja također može dati roditeljima lažni osjećaj sigurnosti. Uvijek morate nadzirati djecu kada su u vodi, bez obzira koliko sati plivanja su imali! Čak i ako je vaše dijete iskusan plivač, u javnom bazenu ili u moru postoje brojne stvari izvan vaše kontrole.

Mala djeca također mogu progutati previše vode dok se kupaju, što može dovesti do ozbiljne, pa čak i kobne hiponatrijemije.

Na brodu

Ako imate brod (ili ćete ploviti), pobrinite se da je u skladu sa sigurnosnim propisima. Nabavite propisani pojas za spašavanje, odgovarajuće veličine, za svaku osobu na brodu i naučite svoju stariju djecu sigurnosnim pravilima i pravilima ponašanja na brodu.

Sigurnosna oprema

Narukvice, plastični prsten i druga pomagala ne pružaju sigurnost za djecu u vodi. Pazite izravno na svoju djecu u svako doba.

Ako je vaše dijete mlađe od 2 godine, trebali biste s njim biti u vodi u svakom trenutku.

Pristanak na kolačiće