Kontrolni popis za tate prije dolaska bebe ili kako se pripremiti za rođenje djeteta

Kontrolni popis za tate Kao porođajni partner imate svoj vlastiti popis svega što treba obaviti do poroda. Ako niste to već učinili, posjetite rodilište i isplanirajte nekoliko pravaca od svoje kuće do tamo u slučaju da je vaš uobičajeni put blokiran na veliki dan. Pripremite fotoaparat i unaprijed savladajte upotrebu autosjedalice.

POPIS ZADATAKA

Želite se pripremiti za porođaj najbolje što možete. Vrijeme teče, tako da već sada želite početi pripreme za dolazak bebe.

  • Provjerite je li torba za rodilište vaše partnerice spakirana i spremna najmanje dva tjedna prije datuma dolaska bebe. Kliknite ovdje za kompletan popis stvari koje treba spakirati. Kako biste se na najbolji mogući način pripremili za porođaj, ne zaboravite uključiti neke stvari za sebe, kao što su dodatna košulja, donje rublje i neke toaletne potrepštine. Bliže danu dolaska bebe, pripremite i grickalice i pića za vas dvoje koje možete ponijeti sa sobom.

  • Pročitajte partnerov plan porođaja nekoliko puta dok se ne upoznate sa svim njezinim nadama i željama. To će za porođaj pripremiti vas, ali i vašu partnericu. 

  • Posjetite bolnicu, tako da znate gdje parkirati i kako se prijaviti. 

  • Saznajte dvije rute do bolnice u slučaju da je jedna blokirana. 

  • Pripremite popis brojeva svih osoba koje želite nazvati i s njima podijeliti radosnu vijest o dolasku bebe. Također spakirajte i nešto sitniša ako budete morali upotrijebiti neku od javnih telefonskih govornica u bolnici. Na veliki dan zasigurno nećete imati vremena za razmišljanje o takvim malim detaljima.

  • Pripremite fotoaparat, film i baterije.

  • Naviknite se na postavljanje dječje autosjedalice za to radosno putovanje kući.

Pristanak na kolačiće