Novi tata. Hoću li preživjeti izazove koji me čekaju kao novog tatu?

Tatini strahovi Porod nije laka situacija ni za partnera. Dovoljno unaprijed trebalo bi razgovarati o brigama oko toga kako ćete izdržati trudove uz moguće komplikacije. Komunikacija je ključ uspješnog poroda, a partnerov zadatak je ostati smiren, dobro informiran i spreman na suradnju.

BOJAZAN Kao novi tatica kako ću se nositi s porodom, boli i nevoljom kroz koje prolazi moja partnerica? Hoću li joj imalo moći pomoći? Kako ću reagirati kad glava bebe izleti van? Ako vam se pitanja poput ovih motaju po glavi, ništa novo! Većina budućih tatica brine o tome kako će se osjećati i ponašati tijekom poroda. Dobra vijest je ta da su sve te brige nešto sasvim uobičajeno. Bit ćete iznenađeni koliko dobro ćete se nositi s nepredvidivim emocionalnim i fizičkim naporima tijekom tog velikog dana.

Krenite hrabro i očekujte uzbudljive trenutke, no podsjećajte se i na to da vas na kraju tog puta čeka prekrasno novorođenče i da ćete uskoro postati roditelj. Razmišljajte pozitivno i ne zaboravite da ćete imati podršku profesionalaca koji svakodnevno porađaju djecu. Oni su sve to već vidjeli i neće o vama ništa loše misliti ako se malo prestrašite ili ako vam usred poroda zatreba mala stanka da uhvatite dašak svježeg zraka! I to je dio uloge novog tate. Samo se pobrinite da ste uz svoju družicu jer vas sada treba više nego ikad i dajte sve od sebe da zajedno uživate u tom prekrasnom i jedinstvenom iskustvu kao roditelj.

Pristanak na kolačiće