Savjeti i trikovi za bebine pelene

Dobra pelena upija, dobro prianja i udobna je. Zvuči jednostavno, zar ne? Pa ako ste ikad prošetali s kolicima pokraj polica s pelenama u supermarketu, znate da postoji toliko vrsta pelena koliko vaše novorođenče ima prstiju na rukama i nogama.

No nije teško pronaći savršenu pelenu za bebu kada znate što tražite!

Dobro prianjanje Prvo ćete odrediti veličinu pelene za novorođenče, koja je organizirana prema težini. Postoje dva načina kako možete znati da treba prijeći na veći broj: vaša je beba teža ili počinje curenje izvan pelene.

Veće pelene moći će zadržati veće količine. Iako mu težinom odgovara veličina tri, nedavno sam pelene svog sina Hrvoja prebacila na veličinu četiri jer su hlačice njegove pidžame bile mokre na dodir svako jutro. Sada kada nosi broj četiri, potpuno je suh.

Noćne pelene Trebat će vam i noćne pelene. Tijekom dana, bebine pelene trebate promijeniti kad god je mokra i nakon svake kakice, ali noću će vjerojatno dulje nositi prljavu pelenu.

Noćne pelene drže učinkovitije više otpada duže vremena od normalne pelene.

Mekana, ali upijajuća pelena brzo će upiti urin s bebine kože, održavajući kožu suhom pa je manje vjerojatno da će se koža nadražiti.

Savjeti za mijenjanje pelene Kada je vrijeme za mijenjanje bebine pelene, tajna bebine sreće jest odvlačenje pažnje! Pjevajte pjesmu, dajte joj igračku ili napravite smiješno lice. Moglo bi koristiti i ako joj kažete što ćete učiniti prije nego što počnete.

Što god učinili, prije nego što počnete mijenjati pelenu, pobrinite se da u blizini imate maramice i čistu pelenu! Nema ništa gore nego pokušavati držati bebu koja se pokakala i meškolji se dok grčevito tražite vlažne maramice – i shvatite da vam ih je ponestalo.

Vjerujte mi, i ja sam, kao mlada mama, bila na vašem mjestu, odradila to i preživjela kako bih mogla dalje pričati!

Pristanak na kolačiće