Kako pomoći bebi kojoj izbijaju zubi

Jennifer Kelly Geddes

Izbijanje zuba drugačije je za svaku bebu. Neke bebe to prođu s osmijehom, bez prolijevanja suza, dok druge osjećaju veliku nelagodu.

Evo kako uočiti izbijanje zuba i tri osnovne stvari za njegu koje definitivno mogu pomoći olakšati bol vašem djetetu.

Kako znati izbijaju li vašoj bebi zubi

Kada bebi izbijaju zubi, ona može biti uznemirena. Neke bebe grizu svoje prste i igračke pokušavajući se same umiriti i ublažiti bol koju uzrokuju zubi.

Između 10 i 12 mjeseci, vaša bi beba trebala imati nekoliko vidljivih zuba. Ako izbijanje zuba izaziva nelagodu kod bebe, možete pokušati neke od ovih isprobanih savjeta

1. Gumeni krugovi za zube

Gumeni krugovi za zube vrlo su korisni za olakšanje bola. Ali, oni moraju biti izrađeni od jake gume. Oni koje možete zamrznuti zapravo izazivaju više štete nego koristi za osjetljivo zubno meso.

2. Rashlađena hrana

Budući da je beba već počela jesti čvrstu hranu, to otvara puno mogućnosti za pomoć u liječenju bola. Rashlađen međuobrok poput jabuke ili jogurta može učiniti čuda za bebe koje pate od bolova zuba jer umiruje zubno meso.

3. Lijekovi protiv bolova

Postoje različita mišljenja o tome uzrokuje li izbijanje zuba vrućicu. Mnogi misle da to nije slučaj, ali neke bebe dobiju malu vrućicu tek pred izbijanje prvog zuba. Nazovite zdravstvenog djelatnika za preporuku što biste trebali učiniti.

Nakon što ste ustanovili da vašoj bebi izbijaju zubi, želite učiniti sve što možete kako bi joj pomogli u ovoj fazi razvoja. Nastavite je tješiti kao i uvijek i vjerojatno ćete pronaći način koji je savršen za nju.

Pristanak na kolačiće