Organiziranje proslave povodom davanja imena bebi

Lexi Walters Wright

Kada netko postane roditelj, svoju sreću želi podijeliti s bliskim osobama. Parovi organiziraju proslave na kojima objavljuju da će dobiti dijete i okupljanja na kojima otkrivaju je li njihovo dijete muško ili žensko. Obitelji organiziraju darivanje kako bi se budući roditelji praktično pripremili za sve što će njihova beba trebati. A tu su i zabave na kojima se beba predstavlja rodbini i prijateljima ili obrnuto.

Proslava na dan odluke oko imena bebe stara je tradicija u nekim kulturama i sve popularnija u suvremenom društvu. Pronalaženje baš onog najdražeg imena za bebu uz pomoć prijedloga ljudi s kojima ste bliski svakako je zabavan i uzbudljiv način da se potakne iščekivanje prijatelja i rodbine na dolazak mališana. Čak i ako ste već odabrali ime, sigurno će vam biti zanimljivo čuti koja su imena smislili drugi.

Koga pozvati

Nemojte pozvati mnogo ljudi. Od četiri do deset osoba dovoljno je za intimnu atmosferu i mogućnost smislene komunikacije sa svima.

Ako organizirate zabavu nakon rođenja djeteta, možda ćete htjeti napraviti proslavu za veći broj osoba tako da sve odjednom upoznate s bebom. No to bi vas moglo preopteretiti, stoga razmislite o tome da suzite popis gostiju na najbliže osobe i naknadno obavite preostale posjete.

Što poslužiti

Nitko ne zna što ga može dočekati na tako originalnoj proslavi pa ne možete pogriješiti ako ponudite što god želite! Uobičajeno na zabavama – sendviči, pizza, čips i druge grickalice, kolači, slatkiši itd. – sve prolazi u takvim prigodama, kao i omiljene obiteljske poslastice.

Naravno, ako ste iskusni u takvim događajima, pronaći ćete i slatkiše ili krekere u obliku slova (koji se mogu pronaći u obližnjim trgovinama).

Također možete isprobati i sljedeći stil proslave sa standardnim jelima: zamolite goste da donesu jelo na koje ih je inspirirala neka osoba čije ime će otkriti po dolasku na zabavu.

Što učiniti

• Uručite gostima knjige s imenima za bebu i pripremite tablet ili laptop kao biste pristupili internetskim stranicama s imenima za bebe • Postavite stalke s velikim listovima papira (ili papir koji je trakom zalijepljen na zid) • Otkrijte gostima svoje kriterije za ime: Želite li da ono sadrži određena slova ili da zvuči na određeni način? Jesu li imena određenog podrijetla među najpoželjnijima? Sve to recite gostima. • Dajte vremena gostima da istražuju i svima predstave omiljene kandidate imena. Zamolite ih da predstave sljedeće: o Što im se sviđa kod tog imena (ima li nešto bitno kod njega što roditelji nisu znali?) o Što znači to ime o Ima li netko poznati to ime o Popularnost imena • Zamolite goste da vam kažu svoje završne primjedbe o imenima kandidatima (tu bi moglo biti smijeha: nemojte dopustiti da vas to izbaci iz takta, ipak je to zabavna prigoda!)

Što uzeti u obzir

Imena su nešto posebno svakome od nas (i za njih smo emotivno vezani)! Ako vi i vaš partner imate već neka omiljena imena koja su vam posebno draga, mogli biste ih zadržati za sebe tijekom zabave.

Ako nitko od gostiju ne ponudi ime koje biste ipak željeli prihvatiti za svoje dijete, uvijek možete reći: „Stvarno ste nas oduševili svojim idejama i prijedlozima, no ipak nam se najviše sviđa ime koje smo mi odabrali."

Pristanak na kolačiće