Ključna sigurnost za živahnu djecu jasličke dobi

Održavanje sigurnosti Iako smo svi svjesni sigurnosnih uvjeta u domu, važno je ponekad uložiti vrijeme kako bi se provjerilo je li sve u stanju u kojem treba biti. Jesu li lijekovi izvan dohvata, jesu li utičnice prekrivene itd.

SIGURNOSNI POPIS ZA PROVJERU Postoje neke mjere opreza koje možete i trebate poduzeti bez obzira na starost djeteta. Evo kratkog popisa:

Nikada nemojte tresti ili jako udarati bebu ili dijete jasličke dobi. Ako gubite kontrolu, predajte dijete nekome drugome ili ga spustite u dječji krevetić ili u vrtić i udaljite se. Dom učinite sigurnim za bebu i maknite sve lijekove izvan dohvata. Surađujte s dadiljama, njegovateljima i osobljem u dječjem vrtiću kako bi njihovi domovi ili objekti bili sigurni. Spriječite opekotine i promičite sigurnost od požara: okrenite ručke na tavama tako da ih dijete ne može dohvatiti i sklonite kabele. Pažljivo vozite i uvijek vežite dijete u sjedalu. Spriječite gušenje: nikada nemojte dopustiti da dijete hoda s hranom u ustima. Prestanite pušiti, a ako to ne možete, nemojte pušiti u blizini djeteta. Promičite sigurnost od vode: pobrinite se da svi bazeni imaju ogradu, kada je dijete blizu vode, uvijek budite s njim i na brodu uvijek upotrebljavajte prsluk za spašavanje. Budite oprezni, čak je i maleni bazen za ribice velika opasnost za dijete ako upadne u njega. Nikada ne ostavljajte kantu s vodom u dosegu djece.

DOBRA IDEJA: Ako dijete ima ili je imalo zdravstvenih problema, a vi morate promijeniti liječnika opće prakse ili bolnicu, uvijek zatražite stare medicinske zapise i držite ih zajedno u jednoj mapi. Novi liječnici željet će imati sve potrebne informacije i nećete se morati prisjećati svega. Ako je povijest bolesti djeteta komplicirana, upitajte liječnika opće prakse da vam da osnovne informacije koje možete zapisati na jednu stranicu i staviti na početak mape. Ako su djetetu potrebni lijekovi, uvijek ponesite kutijicu kada posjetite doktora ili bolnicu.

Pristanak na kolačiće