Kada je vrijeme da prijeđe u krevetac?

Cheryl Lock

U vrijeme kada dijete ima oko 24 mjeseca, vjerojatno će biti spremno da se preseli u krevetac. To će vjerojatno biti jedan od njegovih prvih velikih koraka prema neovisnosti – bravo za njega! U to vrijeme, vaše dijete može biti dovoljno visoko da podigne noge i prijeđe preko ograde pa je ovaj potez dobra ideja i za njegov razvoj, a i za njegovu sigurnost.

Premještanje iz kolijevke u krevetac veliki je korak i svakako ima nekoliko stvari o kojima treba razmisliti prije nego počnete s tim. Uzmite u obzir da time što je u krevetu koji je bliže tlu, vaše dijete sada ima vrlo jednostavan pristup svojoj sobi i kući na način kao nikada prije. Svako će dijete zbog toga biti malo znatiželjno.

Prije velikog koraka prelaska u krevetac, razmislite o sljedećim pitanjima u vezi sa sigurnosti:

Izbjegavajte noćne opasnosti

Pospana (ili nestašna) djeca mogu zapasti u teškoće, ako noću sami pokušavaju lutati po kući. Kako biste izbjegli ovaj potencijalni problem, stavite zvono na dječja vrata, tako da ga čujete ako pokušava lutati.

Uklonite mu sve igračke

Vaše dijete čak ne mora napustiti svoju sobu kako bi se našlo u nevolji – vjerojatno je iskušenje dovoljno za ono što mu je tu pod nosom. Prije nego što stavite dijete na spavanje provjerite jeste li sigurno uklonili sve lomljive igračke ili predmete koji bi mogli izazvati gušenje. Također, brzo pregledajte pod i uklonite sve na što bi se dijete moglo spotaknuti ako po mraku ustane iz krevetića.

Pronađite najbolje mjesto za krevetac

Krevetac je mnogo bliže tlu nego kolijevka, ali čak i ako je tako, nije loša ideja da u područje oko novog krevetića vašeg djeteta postavite jastučiće ili barem mekani tepih. Također, postavite ga daleko od prozora kako biste izbjegli promaju ili viseće kabele ili zavjese. Nakon što ste poduzeli ove mjere opreza, vrijeme je za slavlje! Prelazak u krevetac veliki je korak i važno je pokazati svom djetetu koliko ste ponosni na njega.

Pristanak na kolačiće