5 savjeta za prehranu bebe na putovanju

Marygrace Taylor

Vjerojatno ste kod kuće rutinu hranjenja doveli do savršenstva. Znate točno koliko dugo zagrijavati bočicu, imate pri ruci dobro organizirane staklenke hrane, a i visoki stolac hranilicu kako biste pomogli da hranjenja idu glatko.

Putovanje sve to može promijeniti!

Odlazak na izlet s bebom može pretvoriti bilo koji dječji obrok u zbrkan, težak zadatak. Evo pet načina za manje komplikacija.

1. Vježbajte posluživanje na sobnoj temperaturi

Kada ste vi i beba na putovanju, velike su šanse da nećete uvijek imati pristup mikrovalnoj pećnici. Ako je vaše dijete naviklo jesti toplu hranu, prije putovanja počnite u svoju rutinu uključivati obroke sobne temperature, tako da se ono navikava na tu temperaturu pa neće odbiti neočekivano hladnu hranu na dan putovanja.

2. Treba znati pravila sigurnosti

Ako dobro planirate, prolazak kroz sigurnosne provjere u zračnoj luci dok nosite dječju hranu ne mora trajati zauvijek. Dječja hrana i mliječna formula, majčino mlijeko i sok izuzeti su od pravila Udruge putne sigurnosti koja navode da tekućina i gelovi uneseni na avion moraju biti manji od 100 ml.

Ne morate čak pakirati dječju hranu u providnu, zip-top vrećicu. No dobra je ideja spakirati dječju hranu koju nosite na lako dostupno mjesto jer službenici još uvijek mogu tražiti da je pregledaju.

3. Izbjegavajte staklo

Domaća hrana za bebe može malo olakšati putovanje s djetetom jer ne morate brinuti o staklenkama dodatne težine ili još gore, koje se mogu razbiti u torbi. Zamrznite domaće kašice dječje hrane u posudu za kocke leda, a zatim stavite nekoliko zamrznutih kocki u čvrstu plastičnu posudu. Nekoliko sati kasnije, voila! Dječja hrana će se odmrznuti i biti spremna za jesti.

4. Pristupajte minimalistički

Ako vas užasava pomisao na nošenje (i kasnije, čišćenje!) hrpe plastičnih posuda, uzmite prijenosnu dječju hranu koja dolazi zapakirana u prirodnom stanju, kao što je avokado. On je jako hranjiv, a možete ga zgnječiti i poslužiti izravno iz kore. Samo spakirajte žlicu (ili uzmite neku plastičnu na benzinskoj postaji ili u zračnoj luci).

5. Pripremite se za nered

Neravne ceste, neočekivani polasci i zaustavljanja ili turbulencija u avionu mogu dovesti do neočekivanih izlijevanja hrane za bebu pa se pobrinite da spakirate obilje dodatnih slinčeka, kuhinjskih ručnika i vlažnih maramica.

Često se teško držati rasporeda kada putujete s djetetom, ali cilj je hraniti ga u isto vrijeme kao kod kuće. Dobro nahranjena beba isto je što i sretna beba i što manje plača i problema tijekom putovanja, bolje za sve!

Pristanak na kolačiće