Promjene u trudnoći. Veselite se dojenju

Majčino mlijeko je najbolje Ne možemo to više naglasiti: majčino mlijeko je doista odlično za bebin početak u životu. Znanstveni dokazi pokazuju da je dojenjem beba manje izložena infekcijama dišnih puteva, upalama uha, proljevu, dijabetesu i cijelom nizu ostalih bolesti te pomaže u povezivanju.

NAJBOLJE I ZA MAME Nemaju samo bebe koristi od dojenja. Puno mama izjavljuje da im je dojenje pomoglo da izgube kilažu nakon poroda. To se događa zato što tijelo troši puno kalorija kako bi održalo opskrbu mlijeka, a i dojenje vas drži zaposlenima. Zato dajte šansu dojenju. To je najbolji poklon za rođenje koje možete dati svom djetetu. KORISTI DOJENJA U ovoj fazi teško vam je shvatiti da ćete uskoro brinuti za svoju bebu i hraniti je. Možda vam je teško vjerovati kroz koje ste sve promjene prošli u trudnoći. Međutim, dok vi još pokušavate sve to shvatiti, vaše tijelo je korak ispred. Hormoni uzrokuju povećanje prsiju kako bi ih pripremili za važan zadatak. Kad se beba rodi, proizvodit će hranu za bebe, najbolju na svijetu: vaše vlastito mlijeko.

ZDRAV POČETAK Znanstveni dokazi jasno pokazuju da je „majčino mlijeko najbolje”. Poznato je da u usporedbi s bebama hranjenim na bočicu, bebe koje sisaju imaju manje infekcija dišnih puteva, upala uha i napade proljeva te su manje podložne upalama pluća i drugim bolestima. Dugoročno su i manje podložne dijabetesu, reumatoidnom artritisu i nekim oblicima raka. Također imaju manju sklonost gojaznosti.

HRANA ZA MOZAK Stručnjaci su istraživali moguću vezu između dojenja i inteligencije. Navedeno je da jedinstvena kombinacija masnih kiselina koja se nalazi u majčinom mlijeku može doprinijeti poboljšanju razvoja mozga i vida kod dojenih beba.

NAJBOLJE I ZA MAMU Kod majki koje doje manja je vjerojatnost od kasnijeg razvoja osteoporoze. Nevjerojatno, ali proizvodnja neograničene količine mlijeka za vašu bebu jača i vaše kosti! Također smanjuje rizik od raka dojke, a vjerojatno i ostalih vrsta raka. Vaše tijelo prolazi kroz niz promjena u trudnoći ali nakon rađanja dojenje vam pomaže da se brže vratite na prijašnje stanje tako što poboljšava tonus maternice i iskorištava masnoću nakupljenu u trudnoći. Naposljetku dolazi i vjerojatno najvažnija stvar, a to je da je dojenje djeteta jedinstveno, prekrasno i korisno iskustvo. Pomaže vam u procesu povezivanja i omogućava vama i bebi da dijelite posebnu povezanost. I cijelo vrijeme dojenja bebino sisanje stimulira i oslobađa endorfine u vaš krvotok. To su sve hormoni koji pomažu da se osjećate bolje.

Pristanak na kolačiće