Mama mami: posebna iskustva mama blizanaca

Melissa A. Kay

Biti majka blizanaca znači da su vam svakodnevno pune ruke posla, i doslovno i preneseno! Mame blizanaca imaju jedinstvena iskustva. Neka su zabavna i smiješna, neka poučna, a ima i dosta onih koja nikada ne biste vjerovali da se nisu dogodila vama osobno. Pročitajte u nastavku sedam stvarnih situacija koje su mame imale sa svojim blizancima.

Marianne (26, Freeport, New York) „Kada su moji momci blizanci počeli stvarati zvukove i komunicirati, bilo ih je tako zanimljivo gledati kako pričaju nekim svojim mrmljanjem i izgledali su kao da se potpuno razumiju. Mogla sam ih gledati vječno kako pričaju taj svoj jezik. Sigurna sam da će zadržati taj svoj jezik koji samo oni razumiju."

Bailey (30, Atlantic Beach, New York) „Kada sam bila trudna s kćerkicom, nikada mi nije bilo mučno ujutro. Zato sam mislila da će sve biti u redu kada sam zatrudnjela s blizancima. Kako sam se prevarila! Stalno mi je bila muka i to je trajalo preko mjesec dana. Kada sam pričala s drugim mamama blizanaca, rekle su mi da su imale isto iskustvo. No izdržala sam sve to radi mojih zlatnih momčića."

Jennifer (28, Elizabeth, New Jersey) „Nisam mogla vjerovati koja pitanja mi postavljaju potpuni stranci kada me vide s mojim trojkama. 'Jeste li koristili potpomognutu oplodnju?' 'Jesu li bili planirani ili ne?' 'Jeste li imali carski rez?’ I to nisu sva takva pitanja. Sumnjam da bi me itko pitao tako nešto da me vidi samo s jednim djetetom."

Raquel (36, Los Angeles, California) „Kada sam dobila blizance, nešto najljepše doživjela sam od vlasnika lokalne trgovine. Jedan trgovac mi je dao poseban popust na pelene i hranu za bebe znajući da trebam po dvoje od svega. Stvarno mi je to pomoglo lakše podnijeti financijski pritisak na početku."

Jaime (31, Miami, Florida) „Pozornost koju imam kao majka trojki stvarno me iznenadila. Osjećam se kao popularna ličnost kad god sam vani! Moje trojke su sve curice i oblačim ih slično (i nastavit ću tako dok god mi dopuštaju). To nam daje mogućnost da napravimo neke zanimljive scene. Kada sam u javnosti, to me potiče da se i ja uredim, što nije lako kada imaš tri bebe, no pomaže mi da se brinem i za sebe."

Adriana (39, Bethpage, New York) „Jedna od prednosti kada imaš blizance jest ta da se bake neće potući koja će držati bebu! Kada sam dobila prvog sina, i jedna i druga su jedva čekale da ga uzmu kod sebe. Ali sada je to riješeno, eto im po jedan blizanac svakoj! A meni dobro dođe da se malo odmorim."

Katie (31, State College, Pennsylvania) „Jedno od najzanimljivijih iskustava s blizancima bilo je dojenje. Htjela sam ih dojiti istovremeno, a to je bio pravi izazov iako sam bila odlučna da to učinim! Nakon što sam ih naučila držati u pravom položaju, bilo mi je tako zabavno hraniti ih istovremeno. Nije uvijek ispalo kako sam planirala, no kada smo sve troje naučili svoj dio posla, bilo nam je super. Svaka pohvala mamama koje su to uspjele!"

Pristanak na kolačiće