Podizanje blizanaca: savjeti za uspješne izlaske

Shelly Reese Izvođenje van malih blizanaca nije lak zadatak (a zamislite tek kako je mamama s trojkama ili četvorkama ili...), no uspjet ćete! Evo nekih savjeta koji vam mogu koristiti:

1. Unaprijed zapakirajte torbu s pelenama

Možda ćete biti preumorni i rastreseni, pa si uzmite malo vremena (kada niste u gužvi) da spakirate svoju torbu s pelenama.

Na vrijeme spakirajte torbu s pelenama, krpice, kremu, dudice, par omiljenih igračaka ili plišanih životinjica i par čistih kompleta robice (može se dogoditi povraćanje).

Ako vaša djeca piju iz bočice, spakirajte ih prije nego odete iz kuće. Spremanje na vrijeme pomaže da izbjegnete stres u zadnji čas, posebice ako pokušavate stići na vrijeme nekamo.

2. Pazite na dnevni ritam svojih beba

Do sada ste vjerojatno već potrošili dane da biste navikli bebe na određeni ritam spavanja. Želite li stvarno izaći vani samo 10 minuta prije termina za san i riskirati da pobrkate njihovu rutinu?

3. Jednostavno je bolje

Nemojte od prvog izlaska raditi cjelodnevnu pustolovinu ili nešto za što ćete utrošiti mnogo energije. (Ovo nije vrijeme za kupnju novih kuhinjskih elemenata u prodavaonici za namještanje doma). Počnite s nečim jednostavnijim, poput posjeta dućanu s namirnicama.

4. Odaberite odgovarajuću lokaciju

Kada osjetite da ste spremni izvesti bebe van, ponovno ćete otkriti stvari koje ste nekada radili. Da, možete odnijeti bebe u restoran ili shopping avanturu – no pritom budite razboriti!

Odaberite restoran koji je prikladan za djecu i ima brzu poslugu. Idite ranije, kada nema gužve i kako biste što prije dobili svoj obrok, preporučuje Američka pedijatrijska akademija.

5. Pozovite prijatelja

I dalje se nećkate hoćete li izaći van ili ne? Pozovite prijatelja ili člana rodbine da s vama ode na avanturu. Razgovarajte s njima otvoreno i sigurno će se rado ponuditi da vam pomognu oko djece. A vi ćete svakako cijeniti njihovo društvo.

6. Napravite prvi korak

Iako se ti početni koraci čine jako veliki i ponekad mislite da vam nedostaje živaca, vremenom će biti lakše. Upamtite: Djeci treba iskustvo kako bi mogla razvijati vještine ponašanja u javnosti!

Uskoro će vaši izlasci vani biti dulji, raznovrsniji i zabavniji!

Pristanak na kolačiće