Podizanje blizanaca: savjeti za uštedu novca

Shelly Reese Osnivanje obitelji, posebno ako očekujete dvojke ili trojke, uzbudljiva je prekretnica u životu koja zahtijeva mnogo razbora i novca. Razbor, da, to je ključ!

Neke pametne odluke koje koriste obiteljima nižih primanja mogu vam pomoći da izbjegnete nepotrebne troškove. Uzmite u obzir sljedeće savjete.

1. Oduprite se iskušenju da kupujete dizajnerske artikle za bebu!

Gotovo od trenutka kada otkriju da su trudne, buduće mame odmah se hvataju kataloga prepunih primamljivih artikala za bebe. Možda ćete tek tad početi primjećivati sve te dućane s modernim ili dizajnerskim proizvodima za bebe. Ne dajte se namamiti! Oni vas pokušavaju navesti da kupujete stvari koje vam možda neće ni trebati.

2. Budite svjesni stvarnih potreba

Kupovanjem veće količine pelena, krpica i drugih jednokratnih artikala štedite novac. Smo nemojte pretjerivati s kupnjom previše pelena! Bebe brzo rastu i sigurno ne želite da vam ostaje neiskorišteno na desetke premalih pelena.

Provjerite težinu svoje bebe prije rođenja, jer je vaš mališan možda već prerastao veličinu pelena za novorođenče dok je bio u trbuhu, kao što to ističe Američka pedijatrijska akademija (AAP). Nemojte kupiti previše malih pelena!

Kao što smo rekli, neki dućani možda daju popust za mame s blizancima. Obavezno provjerite ima li takvih ponuda u vašoj blizini.

3. Posudite što više stvari

Nasljeđivanje stvari od nekog drugog normalan je dio života! Više ćete cijeniti te osobe i steći ćete prijatelje među onima kojima vi dalje proslijedite te stvari.

4. Dvorišna rasprodaja i dućani rabljenom robom

Mnoge mame dobiju od drugih robu koju su njihova djeca već prerasla ili im se jednostavno ne sviđa. Takva malo ili nikad nošena odjeća završava u dućanima rabljenom robom i na aukcijama. Uživajte u traganju!

5. Kupujte ono što vam uistinu treba

Posudba krevetića je pametna odluka, no ipak budite oprezni jer možda ne ispunjava najnovije sigurnosne standarde.

Stariji krevetići možda nisu više u odgovarajućem stanju, pa kada naiđete na krevetić u dućanu rabljene robe dobro provjerite je li potpuno siguran. Stručnjaci za sigurnost preporučuju roditeljima da kupe novu dječju autosjedalicu kako bi bili sigurni da je potpuno ispravna i neoštećena u nekom sudaru.

6. budite zahvalni za svaki dar koji dobijete za bebu

Gosti koje pozovete na proslavu povodom darivanja za bebu imaju običaj kupovati slatke igračkice i robicu, no ne treba vam 100 dekica nego brdo pelena. Novorođenče u prosjeku potroši, prema podacima Američke pedijatrijske akademije (AAP), približno 3 000 komada samo u prvoj godini!

7. Kupite jedno, a ne dvostruko

Izvan kuće ćete trebati dvostruko više mnogih stvari, no čim se vi i vaša beba počnete prilagođavati životu kod kuće teško je predvidjeti koliko će vam komada stvarno trebati. Počnite s jednim i pratite razvoj situacije.

Provjerite postoje li koje porezne olakšice za takve troškove. Istraživanje poreznih prednosti nije lak zadatak, no vrijedi vremena i truda jer takve pogodnosti mogu vam uštedjeti mnogo novca!

Pristanak na kolačiće