Bebino prvo putovanje zrakoplovom

Jane Chou

Pomisao na putovanje s djetetom obično kod većine novopečenih roditelja izaziva zazor, što je razumljivo. Zapravo, putovanje s malim bebama često je zahvalno jer one puno spavaju. Dakle, ako mislite da ne možete povesti svoje novorođenče u zrakoplov, opustite se. Uz malo planiranja, cijela obitelj može uživati u prvom bebinom putovanju zrakoplovom.

Evo nekoliko savjeta kako biste bili sigurni da sve ide glatko:

1. Ruke uvijek moraju biti čiste

To vrijedi za sve u obitelji, uključujući i bebu. S obzirom na mladi imunološki sustav vašeg djeteta, glavna briga kad putujete jest hoće li doći u kontakt s mikrobima. Dakle, pobrinite se neka svi redovito peru ruke i ponesite gel za ruke te vlažne maramice za dezinficiranje za trenutke kada se ne može doći do kupaonice.

2. Ponesite svoju vlastitu prostirku za presvlačenje

To će vam pomoći obraniti se od bacila prilikom upotrebe javnih površina za presvlačenje.

3. Upotrebljavajte sigurnosno sjedalo za dijete

. Najsigurnije mjesto za vašu bebu u zrakoplovu je sigurnosno dječje sjedalo koje je odobrila vlada, a ne vaše krilo.

4. Čepovi za uši

Promjene tlaka zraka tijekom polijetanja i slijetanja mogu uzrokovati začepljivanje i otčepljivanje ušiju, što može biti uznemirujuće i neugodno za bebu. Kako gutanje pomaže uravnoteženju tlaka, olakšajte nelagodu svoje bebe dojeći je ili dajući joj bočicu, dudu ili čak vaš prst da siše.

5. Spakirajte dodatnu količinu

Svakako ponesite više pelena nego što mislite da će vam trebati, dosta vlažnih maramica te dodatne odjeće, za svaki slučaj.

Sve to spakirajte u ručnu prtljagu, ne u onu koju ćete predati i ne zaboravite ono bez čega dijete ne može, kao što su omiljene igračke, igrice ili dude.

6. Pripreme za jet lag

Pobrinite se da se svi dobro odmore prije putovanja. Kako biste pomogli bebi da spava, pokušajte prilagoditi njezin obrazac dva do tri dana prije polaska nakon čega se prilagodite lokalnom vremenu (planiranje puno drijemanja između) čim stignete.

7. Napravite opušten raspored

Planirajte se prijaviti i doći u zračnu luku rano i iskoristite rani ukrcaj, koji se često nudi obiteljima s djecom.

Birajte letove s dugim presjedanjima da biste izbjegli luđačku jurnjavu kroz zračnu luku da stignete na let. Zatim se opustite i uživajte u putovanju!

Pristanak na kolačiće