Što trebate znati o čistoći mjesta na kojem držite igračke

Lexi Walters Wright

Naravno, dječje igračke moraju biti zabavne. Ali što je još važnije, sigurno dostupne i čiste.

Održavanje čistoće dječjih igračaka i njihovo spremanje jednostavnije je nego što mislite. Imajte ovo na umu.

Sigurno spremanje igračaka

U sobi za igru ili spavaćoj sobi U prostoru u kojem se dijete najčešće igra, vjerojatno ćete željeti posložiti igračke tako da ih dijete može samo dohvatiti. Tako ćete pojednostaviti čišćenje i bit će manje igračaka na koje ćete stati ili o koje ćete zapeti!

• Razmislite o stavljanju igračaka u košare ili kantice koje mogu kliznuti ispod polica ili imaju poklopce. (Time će se spriječiti skupljanje prašine.) • Osigurajte police za knjige ili zidne police na zidu kako se ne bi prevalile • Ako upotrebljavate kovčeg za igračke, odaberite takav kojemu poklopac neće neočekivano pasti i prignječiti prste djetetu. Osigurajte da šarke ne mogu uštipnuti prstiće i odaberite kovčeg za igračke s otvorima kroz koje može protjecati svježi zrak.

Na tavanu ili u podrumu Na mjestima na kojima ima vlage, insekata ili drugih opasnosti, pohranite igračke, knjige i plišane životinjice u plastičnim kanticama s nepropusnim poklopcima. Provjerite sadržaj kantica prije nego što dopustite da se djeca igraju.

U kupaonici Mokre igračke mogle bi se s vremenom upljesniviti. Nakon kupke što više iscijedite vlagu iz igrački. Složite ih uspravno kako bi se ostatak vode iscijedio kasnije, a ako je moguće stavite ih na suho mjesto izvan kupaonice. (Mogli biste ih staviti na ploču za cijeđenje posuđa i osušiti u kuhinji.)

Na otvorenom Ako se kiša, rosa, blato i drugi elementi zadržavaju na igračkama za van, mogle bi zahrđati ili se oštetiti. Složite igračke u garažu ili u skladište i obrišite ih kako bi se posušile između upotrebe.

Sigurno čišćenje igračaka

Uzmite vremena kako biste jednom mjesečno očistili najčešće rabljene dječje igračke. Obavite čišćenje i nakon dogovora za igru ako drugo dijete stavlja igračku u usta ili ako je dijete bilo bolesno.

Mekane igračke Provjerite etiketu i napravite sljedeće:

• Za neke igračke koje se mogu strojno prati, stavite ih u jastučnicu ili vrećicu za osjetljivu robu i operite ih u toploj vodi s dvostrukim ispiranjem i sušenjem na malom broju okretaja. • Za čišćenje mrlja na igračkama upotrijebite smjesu sredstva za pranje posuđa i vode kako biste izbrisali mrlje i zatim „isperite" trljanjem čistom vodom, zatim ostavite da se osuši. • Mekanu igračku koja se ne može strojno oprati stavite u vrećicu sa sodom bikarbonom i ostavite je u prahu 15 minuta kako bi se mrlja razgradila, zatim otresite ili usišite sodu bikarbonu nastavkom za čiste tapete

Čvrste igračke • Stavite male igračke od tvrde plastike (uključujući igračke za kupanje) na gornju policu u perilici za posuđe i standarno je pokrenite • Obrišite drvene igračke, igračke s elektronikom i igračke za vožnju s netoksičnim sredstvom za dezinfekciju • Ako u igračkama za kupanje ima plijesni, dodajte 3/4 šalice izbjeljivača u 3,8 l vode. Potopite ih 5 minuta tako da otopina uđe u njih. Izvadite ih iz otopine, iscijedite ili istresite preostalu tekućinu iz njih, isperite ih vodom i osušite na zraku.

Pristanak na kolačiće