Hranjenje nedonoščeta

Jennifer Kelly Geddes

Hranjenje novorođenčeta prioritet je za sve mlade mame, ali za roditelje nedonoščeta, osiguravanje najbolje prehrane dvostruko je važno.

Ako se pobrinete da vaše nedonošče pije često i dovoljno mliječne formule ili majčino mlijeko, ono će moći dobivati na težini i napredovati. Pročitajte dalje za informacije koje su vam potrebne za hranjenje nedonoščeta.

Ishrana hranljivim tvarima Kako je nedonošče često podložno infekcijama, imat će koristi od zaštitnih bjelančevina i antitijela koji se nalaze u majčinom mlijeku. Dojenje vam također može pomoći za razvijanje snažne emocionalne povezanosti s novorođenčetom.

No ne brinite ako dojenje nije moguće ili ne želite ići tim putem: Ranije rođene bebe svakako mogu dobro rasti s mliječnom formulom visoke masnoće koja je posebno pravljena za nedonoščad.

Polako, ali sigurno Isprva, hranjenje nedonoščeta bit će sporiji proces od hranjenja bebe rođene na vrijeme jer prijevremeno rođene bebe nemaju tako usklađeno sisanje i gutanje. Prije nego što napustite bolnicu s nedonoščetom, liječnici i medicinske sestre dat će vam jasne upute o tome koliko i kako često treba hraniti bebu.

Ako imate bilo kakvih dvojbi o tome uzima li beba dovoljno mlijeka, možete je odnijeti kod pedijatra i izvagati. Kada novorođenče navrši 34 tjedna, trebalo bi biti uspješnije u hranjenju majčinim mlijekom ili mliječnom formulom.

Pratite znakove Lakše je hraniti mirnu i gladnu bebu nego onu koja je ljuta i maše. Očekujte da ćete nedonošče hraniti svaka dva do tri sata i pokušajte se prilagoditi znakovima da je gladno u slučaju da treba jesti prije.

Uobičajeni znakovi gladi uključuju guranje šake ili prstiju u usta. Neke se bebe moraju buditi i noću hraniti, pa pitajte pedijatra je li to slučaj i s vašim nedonoščetom.

Hranjenje ranije rođene bebe može na prvi pogled izgledati teško, ali kad se jednom naviknete, moći ćete se opustiti i zajedno uživati ​u tome. Ne zaboravite uključiti i tatu u taj proces! On može dodati bočicu, pomoći bebi da podrigne ili promijeniti neizbježnu pelenu.

Pristanak na kolačiće