Njega prijevremeno rođene bebe: pomaganje bebi da dobije na težini

Shelly Reese

Nedonoščad treba svaku kaloriju! Sljedeći savjeti pomoći će vam da bebi omogućite ishranu koju treba i koja će kasnije pomoći pri nakupljanju grama i kilograma.

Pojačivači mlijeka i dodaci ishrani

Za vrijeme prvih bebinih mjeseci prehrana će biti strogo propisana. Ako je beba malena, bit će joj potrebno majčino mlijeko ili posebni pripravak za nedonoščad s većom količinom masti i proteina od uobičajenih pripravaka, prema klinici Mayo Clinic.

Upamtite: Želudac bebe je malen i treba ga često puniti hranom. Kako bi se osigurala dovoljna prehrana, uvijek pazite na bebino ponašanje i provjeravajte pelene. Ona mora biti zadovoljna nakon svakog hranjenja i imati šest do osam stolica i najmanje šest do osam mokrenja svaki dan.

Poboljšavanje hranjenja, očuvanje kalorija

Iako ne možete promijeniti hranu bebe, možete učiniti nešto kako bi hranjenje bilo učinkovitije.

Možete pomoći bebi pri podizanju težine tako što sprječavate nepotrebno trošenje kalorija. Kad se beba uznemiri i komeša ili se bori kako bi zadržala tjelesnu temperaturu, ona troši kalorije koje su se mogle upotrijebiti za rast i podizanje težine!

Tobolac je izvrstan način za smirivanje bebe i utišavanje. Vaša tijelo reagirat će kako bi održavalo temperaturu mališana na optimalnoj razini, prema klinici Cleveland. Kontakt kože na kožu također pomaže nedonoščetu da brže podiže težinu, prema Američkoj pedijatrijskoj akademiji.

Sve mame i tate žele da njihova beba dobije sve potrebne hranjive tvari kako bi rasla i napredovala, ali nemojte biti zabrinuti. Vaša će beba rasti – možda čak i brže nego što ste pomislili da je moguće!

Pristanak na kolačiće