Njega pupčanog batrljka 101

Cheryl Lock

Pupak je prilično fascinantna stvar, zar ne? Naravno, kada ste donijeli svoje novorođenče kući iz bolnice, jedna stvar postat će vidljiva odmah: Briga o batrljku koji je ostao nakon što joj je odrezana pupčana vrpca postat će važan dio vaše rutine za njegu bebine kože.

Kako ste tek donijeli kući svoje maleno, oduševljava vas dodir njegove mekane kože. S tim nježnim prvim dodirima, povezujete se s vašim djetetom, samo budite oprezni.

Srećom, najlakši način njege pupčanog batrljka jest da ga ne dirate. Iako je nekad bio običaj brisati batrljak alkoholom nakon svake promjene pelena, stručnjaci sada vjeruju da će se on liječiti brže ako se ne dira.

Najvažnije stvari koje treba imati na umu kada je u pitanju pupčani batrljak jest da to područje bude čisto i suho.

Budući da vaše dijete neće uskoro na plivanje, novorođenče perite spužvom umjesto kupke dok batrljak ne otpadne, tako da se možete osigurati da to područje ostane suho.

Pupčani batrljak obično otpadne nekoliko tjedana nakon rođenja, ali može potrajati i duže. Uskoro nećete morati brinuti o tome kako zacjeljuje bebin pupak, a sve što ćete htjeti učiniti jest poljubac i golicanje trbuščića.

Pristanak na kolačiće