Kako osigurati da su tkanine u vašem domu prikladne za bebe

Dobro došli u svijet roditeljstva. Pred vama je prekrasno novo iskustvo koje će vas emotivno obogatiti, dajući vam bogatstvo dragocjenih trenutaka, ali i postaviti pred vas hrpu novih izazova.

Roditeljstvo donosi i uzbuđenje i iščekivanje u isto vrijeme, pa je normalno da ste malo i preplašeni. Ovaj vodič za pripremu gnijezda osmišljen je kako bi vam pomogao kod prvih koraka u ovom novom životnom poglavlju i pružio vam potrebnu dozu samopouzdanja u pripremi obiteljskog doma za dolazak mališana. U njemu ćete pronaći najvažnije savjete o tome kako učiniti svoje obiteljsko gnijezdo mekanim i ugodnim, kao i savjete stručnjaka koji dobro znaju što sve briga o novorođenčetu uključuje. Nadamo se da će sve to i vama i vašem partneru pružiti potrebnu sigurnost dok zajedno krećete u divnu novu avanturu.

Kao vaše gnijezdo, dom je mjesto gdje ćete vi i beba provesti najviše vremena u prvim, ranim tjednima. U prvih nekoliko tjedana kod kuće vaša će beba naučiti nositi se sa svijetom, vi ćete naučiti kako je to biti roditeljem i cijela će se vaša obitelj početi povezivati s bebom.

Znamo da je zadovoljna beba ona kojoj je ugodno, pa dočekajte svoju prinovu s predivno mekim gnijezdom kako bi joj olakšali prilagodbu na novo okruženje. Mekane krpice, čisti ručnici i plahte pomoći će vašoj bebi da se lakše privikne na svoj novi život, što će olakšati život vama i vašoj obitelji.

Savjeti primalje Tereze o tome kako pripremiti tkanine za gnijezdo:

  1. Prirodni materijali uvijek su najbolji izbor za gnijezdo. Odaberite pamuk, merino vunu ili čak svilu, koji su meki i dišu kako bi vašoj bebi bilo što ugodnije.

  2. Uvijek preporučam pranje dječje odjeće prije korištenja kako bi se uklonila prljavština i masnoće koji znaju ostati na tkaninama nakon industrijskog procesa proizvodnje.

  3. Materijali s kojima vaše dijete dolazi u kontakt najčešće su vaša odjeća, pa zato prije bebinog dolaska kući treba pripremiti odjeću cijele obitelji kako bi bebi bilo što ugodnije. Operite sve i izbjegavajte nošenje sintetičkih materijala kao što su najlon ili poliester. Tako ćete uvijek znati je li vam odjeća čista, meka i spremna za grljenje!

Tereza Walsh, primalja

Tereza je majka četvero djece i babica preko 30 godina. Podučava mlade roditelje kako da se pripreme za porod, rođenje i prvih par tjedana života s novorođenčetom.

Za više savjeta i uputa, preuzmite Ariel Baby Edu leaflet CRO_A6_2pagesAriel Baby.

Pristanak na kolačiće