Osnovne stvari za bebe u ormariću s lijekovima

Jennifer Kelly Geddes

Paracetamol je često koristan, ali, kao i sa svim lijekovima, uvijek provjerite doziranje u skladu s težinom djeteta. Saznajte koje osnovne stvari trebate imati pri ruci.

Bilo da je beba zdrava ili slabijeg zdravlja, medicinski ormarić će vjerojatno postati jedan od najčešće upotrebljavanih roditeljskih resursa. Važno pravilo sigurnosti bebe jest da se ormarić uvijek drži zaključan tako da maleni ne progutaju nešto što ne bi trebali. Evo što biste trebali imati kod kuće kako bi vaša beba bila sigurna.

Osnovna oprema Većinu vremena ćete ionako liječiti manje udarce i ogrebotine pa se opskrbite osnovnim za bebinu sigurnost kao što su antibiotska mast, pincete i gaza. Kalamin losion je također dobra ideja za neke osipe i ubode insekata. Drugi moraju uključivati led i neke samoljepive flastere i zavoje u različitim oblicima i veličinama (i s dizajnom princeza ili superjunaka!).

U slučaju temperature, imajte pri ruci nešto paracetamola i ibuprofena, ali je najbolje da se obratite liječniku prije nego što ih date svojoj bolesnoj bebi. Opskrbite se i solima za oralnu rehidraciju za borbu protiv dehidracije nakon povraćanja ili proljeva. Dječji sirup za kašalj nekada je bio osnova svakog medicinskog ormarića, ali u posljednje vrijeme stručnjaci su ga prestali preporučivati mlađoj djeci. (Istraživanja pokazuju kako zapravo ne pomaže i predstavlja mali rizik od ozbiljnih nuspojava.) Pripazite na rokove trajanja i obnavljajte zalihe čim i kada to bude potrebno.

Ako vaša zdrava beba ili dijete jasličke dobi uzima vitamine, poželjno je da ih spremate u svoj ormarić s lijekovima, zajedno s rektalnim termometrom za mjerenje bebine temperature. Na unutarnjoj strani vrata ormarića držite telefonske brojeve za hitne slučajeve te spremljene na telefon ili u blizini telefona. Možda želite staviti bebinu najnoviju težinu (redovito ažurirajte) s tim brojevima, tako da su dostupni vama ili dadilji ako netko upita tijekom poziva.

Pristanak na kolačiće