4 savjeta kako se sa svojom bebom sigurno igrati na suncu

Suzanne Dixon

Normalno je brinuti se o štetnim sunčevim zrakama, ali možete poludjeti ako ne izađete van svaki dan! Srećom, bebinu kožu nije teško zaštititi.

1. Odjeća za uspjeh

Obucite svog mališana u prozračne, komotne pamučne hlače i košulje dugih rukava. Također, nemojte zaboraviti pokriti glavu šeširom širokog oboda. Važno je spriječiti sunčevo ultraljubičasto zračenje da ne ošteti nježnu dječju kožu.

2. Nabavite losione

Zaštita od sunca je prije bila rezervirana za bebe preko 6 mjeseci, ali to se promijenilo. Slobodno nanesite kremu za sunčanje za bebe sa zaštitnim faktorom (SPF) od 15 do 30 na sve izložene dijelove tijela i učinite to ponovno nakon plivanja, znojenja ili svaka dva sata.

Znajte da je bolje malo i pretjerati, kada se radi o sprečavanju opeklina.

3. Sklanjajte se kada je sunce najjače

Najbolji savjet za njegu dječje kože je da dijete ostane u hladu između 10 i 15 sati, što se može činiti kao vječnost, ali u stvarnosti, većina beba je spremna izaći rano ujutro (bok, 06:00!).

Prvo prošetajte i pustite neka se igra kod kuće kada se vratite, a onda mali ručak – i odspavajte tijekom najtoplijih sati! Kad se probudi, sunce će biti manje jako i možete je izvesti van da se zabavi, bez straha da će izgorjeti.

Također, ne zaboravite, vaše dijete može izgorjeti od sunca u bilo koje doba godine, u svim vremenskim uvjetima – oblačnim ili vedrim.

4. Liječenje opeklina od sunca

Ako vaše dijete ipak dobije opekline, ublažite nelagodu stavljanjem hladnog ručnika na izgorjelu kožu u trajanju od najmanje 20 minuta. Vaš zdravstveni djelatnik također može preporučiti acetaminofen ili ibuprofen.

Masti poput vazelina ili losiona za ovlaživanje od aloe vere pomoći će izliječiti kožu djeteta, smanjiti bol i spriječiti suhoću. Također je važno izbjeći ponovno gorenje: Izlaganje kože koja je već bila oštećena od sunca trebat će dodatnu zaštitu tijekom cijele godine.

Ako ima plikova po opeklinama, to je drugi stupanj opeklina i treba liječničku pomoć.

Pristanak na kolačiće