4 dara koja će svaka buduća mama voljeti

Bočice, slinčeki, čarapice, bebifon – da, priprema za majčinstvo traži truda i puno pomagala!

To je razlog zašto bi većina novih mama mogla iskoristiti malo pomoći. Kad sam bila u trudnoći, sve od odjeće druge djece do pomoći oko sastavljanja kolijevke značilo mi je puno. Naravno, teško je znati što neka konkretna nova mama treba. Kada niste sigurni, bilo koji od ovih promišljenih darova za nove mame siguran su pogodak!

1. Nešto ukusno

Od lazanje do janjećih kotleta, domaći obrok uvijek je dobrodošao. U kasnoj trudnoći, trudna mama je jednostavno umorna. Jedva sam se mogla kretati u zadnjim mjesecima trudnoće s prvorođenim djetetom, Isabel, a još manje sam energije imala za kuhanje!

2. Poklon kartica

Poklon kartica za spa, studio za nokte ili frizera savršen je poklon za pripremu za dolazak bebe.

Opet, umor je značajan faktor (bila sam previše umorna za četkanje kose – a tek pranje i sušenje), ali je i sama moja veličina. U 9. mjesecu nisam mogla vidjeti svoje prste da ih lakiram pa je sat maženja u tuđima rukama bilo potpuno blaženstvo.

Nove mame neće imati puno vremena za bijeg nakon što stigne beba, tako da je sada idealno vrijeme da ih se razmazi.

3. Jednostavni pokloni za bebu

Može izgledati dosadno dati neki dar kao što je krpica za podrigivanje ili deka za povijanje, ali to su upravo darovi za novu mamu koji su mi bili najpotrebniji. Novorođenčad pljuje i izbacuje mlijeko pa razmislite o nekim jednostavnim, ali korisnim krpicama i dekicama.

Bonus: One su, također, obično vrlo pristupačne!

4. Bebina odjeća većih brojeva

Te majušne traperice za novorođenčad, topići i haljine su slatke, ali beba će ih prerasti vrlo brzo. Dobila sam toliko odjeće za razdoblje od rođenja do 3. mjeseca da sam nekoliko puta na dan mijenjala odjeću za Isabel kako bi je svu upotrijebila!

Kupite veći broj za novorođenog prijatelja – mama će vam biti zahvalna.

Ne zaboravite da puno novih mama radije bira vlastitu opremu, pogotovo kada je riječ o velikim stavkama kao što su kolica za bebe ili dječje autosjedalice, pa ostavite ove predmete na polici trgovine. Vaš dar ne mora biti skup – ili čak ne koštati ni lipe – kako bi bio izuzetan.

A ako ste zbunjeni time što biste poklonili, pitajte je što joj najviše treba!

Pristanak na kolačiće