Osnovni savjeti za darivanje za bebu: zabavne igre

Ellen Neuborne

Uz lijepe poklone i slatkiše, darivanje za bebu nezamislivo je bez zabavnih igara! Kada odaberete igre u kojima će sudjelovati gosti, stvarate zabavnu atmosferu za taj poseban dan koji će svi dugo pamtiti. Glavni trik za odabir onih pravih igara jest znati točno tko su vaši gosti. Igre koje su prikladne za vaše uzvanike doprinijet će veselom raspoloženju.

Dobre stare provjerene igre

Je li vaša ekipa uvijek za iste igre? Odaberite igre koje su im poznate i za koje znate da će ih sigurno zabaviti. Igra koja je popularna za ovakve prigode Pogađanje cijene tražite od gostiju da pogode cijenu uobičajenih stvarčica za bebu. Bingo s darovima za bebu uključuje goste i zabavlja ih dok se otvaraju pokloni. „Što je u tvojoj torbici” iskusnim će mamama pružiti priliku da se pokažu u najboljem svjetlu – i da objasne zašto nose te stvarčice sa sobom po cijeli dan.

Kod igranja klasičnih igara, na vrijeme nabavite sve što je potrebno (Bingo karte, ploče za druge igre, puno naoštrenih olovaka i bojica itd.) kako bi sve bilo spremno i kako ništa ne bi omelo zabavu. Pripremite i malene nagrade za pobjednike.

Nove igre

Osmislite svoje igre tako da djeluju moderno. Snimanje spota sa slavljenikom (koji ne mora u stvarnosti ništa izvoditi!). Internetske stranice s brojnim bazama slika na kojima možete staviti imena slavnih osoba i vidjeti kako bi mogli izgledati potomci tog para.

Namjestite ekran i podijelite goste na ekipe. Koji će tim pogoditi najviše parova? Druge igre možete pokrenuti na ekranu: „Daj ime bebi slavljeniku” (prikažite fotografije beba poznatih ljudi s dijapozitivima i neka gosti što prije otkriju najpoznatija lica mališana). Kod ovakve moderne igre možete stvarati i izmišljene obitelji. Na ekranu prikažite pitanja o najpopularnijim obiteljima.

Igre za sve

Ako će na darivanju za bebu biti prisutni i mama i tata, to otvara brojne mogućnosti za igranje. Isprobajte igru „On je rekao/ona je rekla.” Prije darivanja, skupite 10 izjava od buduće mame i 10 od tate. Recite gostima da pogode tko je rekao što. Igra „što znamo o roditeljima” također je zabavna: koliko dobro gosti poznaju svoje roditelje? Koji roditelj govori dva jezika? Koji od njih sluša Ivu Robića? Tko se od njih popeo na planinu?

Pripremite nekoliko jednostavnih, ali zanimljivih nagrada (pazite da nisu preskupe). Igrači očekuju nekakvu nagradu, no nitko ne očekuje nešto skupo. Najviše se cijene zabavne i praktične nagrade. Što ih imate više, to bi veselje moglo biti veće. Izbjegavajte nagrade s neočekivanom forom jer ne znate hoće li to možda nekog povrijediti ako šala ne postigne svoj cilj. Također izbjegavajte glomazne poklone, jer nitko sigurno ne želi naručivati kamion za prijevoz poklona do kuće!

Pristanak na kolačiće