Kupovina za bebicu - što kupiti za novorođenče - najbolji proizvodi za bebe

Suzanne Dixon MD, MPH

Papučice, ručnici za bebe, bodiji, pelene – ovdje se nalazi popis svega što trebate imati tijekom novorođenčetovih prvih dana kod kuće. Osim toga, što treba imati na umu prilikom kupnje odjeće za djecu. Što kupiti za novorođenče? Odlazak u onu trgovinu koja je krcata stvarima za bebe može biti malo previše. Kako ćete znati što će vam stvarno trebati kad se beba rodi?

Evo popisa osnovnih stvari za bebu kako biste imali sve potrebno za najranije dane svoje bebe. To se može činiti kao puno proizvoda za bebe, ali ćete biti zaprepašteni kako brzo vaše dijete slini i bljucka po odjeći i krevetnini svaki dan. Što više rezervnih stvari imate pri ruci, manje ćete brinuti o pranju rublja. Kada razmatrate što kupiti za novorođenče, sljedeći popis proizvoda za bebe mogao bi vam biti od pomoći:

6 ili više gornjih dugačkih bodija koji se zakopčavaju sprijeda, donjih bodija ili sve-u-jednom od 6 do 10 pamučnih, bodi benkica s prednjim preklopom (dugih i kratkih rukava) nekoliko pamučnih šeširića 1 ili 2 tanke vestice 4 para čarapa 2 para papučica pelene za novorođenčad. Ako planirate upotrebljavati jednokratne, potražite one koje mogu upiti mekanu kakicu novorođenčeta mekan pamučni šeširić najmanje jedan šeširić sa širokim obodom kako biste bebu zaštitili od sunca kod izlazaka Toplo odjelce i rukavice za izlazak po hladnom vremenu Neobavezne stvari za bebu – jedan ili dva para tankih rukavica za sprječavanje ogrebotina. Nemojte ih nepotrebno upotrebljavati: većini dojenčadi zapravo nisu potrebne, a sve bebe imaju koristi od toga da su im ruke slobodne za upoznavanje i za samotješenje sisanjem svojih prstiju. Bolje je redovito podrezivati bebine nokte nego joj skrivati ruke! 2 ili 3 mekana ručnika za kupanje za bebe te 3 ili 4 krpe za kupanje za bebe 3 ili 4 plahte za madrac za kolijevku ili košaru za bebe (mora točno pristajati na madrac) nekoliko pamučnih plahti 2 ili 3 pamučne slojevite dekice za bebe (tako da možete lakše prilagoditi broj slojeva koji prekriva vašu bebu dok spava kako biste spriječili pregrijavanje – zapamtite, presavijena dekica je zapravo dva sloja). Izbjegavajte mucaste dekice. Neki stručnjaci misle da predstavljaju rizik od smrti u kolijevci fakultativno – par dekica prikladnih za kolica gusta, mekana deka ili poplun na kojem beba može ležati na podu i igrati se

Savjeti za sigurnost Imajte ih na umu kada kupujete svu dječju odjeću i proizvode za bebe. Držite se pamuka ili pamučnih mješavina koji su mekani i mogu se lako prati. Provjerite etikete i potražite izraz „retardant plamena". Ne oblačite svoju bebu u odjeću s vezicama (poput majica s kapuljačom s vezicama); one se mogu zamotiati okolo malene ruke, prstiju, nožnih prstiju, pa čak i vrata. Kupujte majice s velikim otvorima za glavu tako da je odijevanje dojenčeta jednostavno za vas i ugodno za njega. Redovito provjeravajte ima li na odjeći labavih gumba koji predstavljaju rizik od gušenja. Izbjegavajte stvari za bebe s ukrasima kao što su perlice ili trake koje su primamljive za male ruke. Ako se olabave, predstavljaju rizik od gušenja.

Za više informacija o tome kako organizirati sobu i što kupiti za novorođenče pročitajte Stvari za djecu. A kako biste saznali koja vam je vrsta dječje autosjedalice potrebna za bebinu prvu vožnju (kući iz bolnice!), pogledajte naš Vodič za kupovinu dječjih autosjedalica.

Pristanak na kolačiće