Zabavni načini kako „pogoditi“ spol svoje bebe

Melissa Vonder Harr Istina je da je ultrazvuk jedini znanstveno dokazani način da saznate očekujete li dječaka ili djevojčicu – ali to nije spriječilo žene da upotrebljavaju sve moguće načine kako bi predvidjele spol novorođenčeta.

Iako nije ukorijenjena u činjenicama, ta praksa može biti zabavna za buduće mame koje su prerano u trudnoći kako bi dobile službenu obavijest od svog liječnika (i za mame koje bi radije sačekale do poroda kako bi uistinu saznale). Zabavna igra s prijateljima ili prilikom darivanja za bebu, možda čak i pomogne da se odlučite za bebino ime!

Testovi s brojkama

To nije suvremena znanost, ali drevna kineska metoda upotrebljava malo matematike kako bi se utvrdio spol novorođenčeta. Preteča modernih ultrazvučnih uređaja od prije najmanje šest stoljeća, kineski kalendar predviđanja spola povezuje dob mlade mame s mjesecom začeća. Žene su ovu tablicu upotrebljavale čak i za određivanje najboljeg mjeseca začeća ako žele djevojčicu ili dječaka.

Testovi smjera

Stavite prsten na konac i pustite ga da visi preko trbuha. Potaknite sve da gledaju iz blizine. Navodno, prsten koji se njiše u kružnim pokretima znači da imate djevojčicu, a ako se njiše naprijed-natrag, onda je dječak.

Test izgleda

Bezbroj „metoda” predviđa spol djeteta na temelju izgleda trbuha trudnice. Kada je dijete visoko u trbuhu znači da je dječak, a ako je nisko znači da je djevojčica. Imaš djevojčicu ako ti trbuh sliči košarkaškoj lopti, a dječaka ako ima više oblik lubenice.

Ako sve ostalo ne uspije, sljedeća najbolja stvar nakon potvrde liječnika može biti intuicija nove mame: Nedavna studija pokazuje da su žene koje imaju intuiciju o spolu svoje bebe bile u pravu u više od 70 posto slučajeva. Vjerujte sebi kada se pripremate za bebu!

Pristanak na kolačiće