Osnovno o uređivanju sobe za bebe: neizostavni artikli

Monica Gullon

1. Višenamjenski dječji krevetić

Budući da će vaša beba provoditi sate u gugutanju, smijanju, igranju i spavanju u svom krevetiću, sigurnost je od najveće važnosti. Ako kupujete samo jednu novu stvar za bebinu sobu, neka to bude krevetić. Najbolje je da uložite novce u višenamjenski krevetić pogodan za bebe i djecu jasličke dobi.

2. Stol za previjanje

Vaša srećica je ujedno i „stroj za kakanje". Stol za tu namjenu omogućit će mijenjanje pelena u trenu. Odaberite visinu koja vam odgovara.

3. Kantica za pelene ili sustav za odlaganje pelena

Možete nabaviti najjednostavniju kanticu ili komplicirani sustav za odlaganje pelena. Odaberite rješenje pri kojemu nećete morati upotrebljavati ruke.

4. Stolica za ljuljanje, fotelja za ljuljanje ili udobna fotelja

U njoj ćete držati, hraniti i umirivati svoju bebu, zbog čega ona postaje najvažnijom foteljom u kući. Isplati se isprobati je, stoga sjednite, ljuljajte se i ispružite noge na njoj prije nego što je kupite.

5. Komoda

Praktično mjesto za spremanje bebine odjeće, ručnika, pokrivača i čistih pelena, koje ujedno u sobu za bebu unosi boju i osobnost. Kupite nedovršenu komodu i udahnite joj osobnost bojom, obnovite obiteljsko nasljeđe ili odaberite nešto novo i supermoderno.

6. Košara za rublje

Trebat će vam mjesto za odlaganje hrpe rublja potrebnog za njegu vaše bebe. Gotovo bilo koji spremnik može poslužiti kao košara za rublje; platnena vreća, pletena košara ili raznobojna plastična kanta.

7. Zavjese ili zastore

U zatamnjenoj sobi beba će lakše zaspati tijekom dana. Jednostavno rolo sjenilo zatamnit će sobu i nije skupo. Ili se počastite skupim podstavljenim zavjesama.

8. Bebifon

Pomoću ove naprave možete paziti na bebu i kada niste pokraj nje i tako uvijek biti mirni i sigurni. I polovni uređaj je dobar, a možete biti i ekstravagantni pa nabaviti najnoviji sustav dojave s kamere na mobilni telefon.

9. Zvučnici

Zvučnici za vaš mobilni telefon ili prenosivi uređaj za reproduciranje glazbe omogućit će vam slušanje klasične glazbe, uspavanki, snimljenih priča ili bijelog šuma za smirivanje, zabavljanje ili podizanje energije vaše bebe.

10. Svjetiljka s prigušivačem svjetla

Svjetiljka s prigušivačem svjetla omogućava vam nadzor jačine svjetla. Pri najslabijem svjetlu provjeravajte bebu po noći, a maksimalno ga pojačajte kada podrezujete noktiće na bebinim nogama za oblačnog dana.

Savjeti za pametne mame

• Iako je ovo tehnički bebina soba, vi i drugi koji se budu brinuli za bebu provodit ćete u njoj puno vremena. Imajte na umu i odrasle pri odabiru artikala. • Kako biste bili sigurni da će sav namještaj odgovarati mjerama sobe, izmjerite je kako biste provjerili može li sve proći kroz vrata i smjestiti se u nju prije kupnje. • Oduprite se porivu da pretrpate sobu za bebu! Trebat će vam prostor za kretanje oko komada namještaja, a beba će trebati dosta prostora na podu za puzanje i igranje.

Pristanak na kolačiće