Što trebate znati o planiranju darivanja za bebu?

Ellen Neuborne

Darivanja za bebe posebna su prigoda jer pritom prvi put upoznajete bebu s prijateljima i obitelji. Bilo da ste iskusna majka ili posebno blizak prijatelj buduće mame, planiranje darivanja za bebu zahtjevan je projekt koji trebate planirati na vrijeme kako bi svima ostao u lijepom sjećanju.

Tajna uspjeha nezaboravnog darivanja za bebu jest dobro planiranje. U nastavku navodimo osnovne korake koji će vam pomoći da budete spremni za sve što je povezano s tim velikim danom.

1. Sastavite popis gostiju

Prođite popis s budućom mamom. Pobrinite se da se ne izostave posebno bliski prijatelji i rodbina.

2. Odaberite mjesto

Odaberite mjesto koje pristaje budućoj mami i uzvanicima. To može biti privatna kuća ili stan, restoran ili čak park. Budite sigurni da ta lokacija može primiti sve goste i da ima dovoljno mjesta i za dodatne sudionike događaja (dostavljače ili zabavljače).

3. Odaberite temu

Prije planiranja, odlučite hoće li zabava imati neku temu. Ako da, na temelju te teme donesite sve druge ključne odluke. Dogovorite sve dovoljno rano s budućom mamom.

4. Pošaljite pozivnice

Pozivnice treba poslati nekoliko tjedana prije darivanja, čak i ako ih šaljete elektroničkom poštom.

Slanje pozivnica dovoljno rano pruža gostima prilike da to ubace u svoj raspored i na vrijeme kupe poklon. Jasno navedite kako da vam odgovore na pozivnicu.

5. Organizirajte hranu

Mogli biste se odlučiti za catering, dostavu gotovih jela ili da sami kuhate. Obavezno dogovorite s počasnim gostom jelovnik i što će se posluživati. Ako ima problema sa srcem, taco ili slična jaka hrana ne bi bili pametan izbor!

Kod hrane imate razne mogućnosti: od jela za stolom do tzv. hrane s nogu ili čak stola s desertom. Prilagodite hranu dijelu dana i temi događaja.

6. Pripremite igre i program

Mnogi gosti očekuju tradicionalne igre darivanja za bebu. Planirajte neke od njih kako biste stvorili praznični ugođaj i kako bi se svi zabavili. Ako niste ljubitelj natjecateljskih igara, slobodno osmislite neke drugačije igre, poput igre s karticama koje uključuju buduću mamu ili kreativnih igara kojima se mogu napraviti neke uspomene za bebu.

7. Napravite plan Dana darivanja za bebu

Kada dođe taj dan darivanja, trebat će obaviti mnogo posla i stoga napravite popis zadataka kako ne biste ništa zaboravili. Nema potrebe sve detaljno isplanirati u minutu, no općeniti redoslijed koraka doprinijet će tome da se sve učini bez stresa.

Naravno, čak i ako imate super plan, pazite na vrijeme i počasnog gosta. Je li gladna? Umorna? Zabavlja li se? To je njezin dan i vaš plan trebao bi biti dovoljno prilagodljiv njezinom raspoloženju!

8. Osmislite poklone za goste

Mali pokloni za goste također su običaj ovakvih darivanja za djecu. Nešto za gricnuti, poput slatkiša ili bombona, sasvim su dovoljna gesta. Popularni su i artikli za osobnu njegu, poput sapuna ili sušenog bilja. Povežite poklone za goste s temom događaja.

Planiranje darivanja za bebu znači obavljanje mnogih različitih i važnih zadataka. Ne ustručavajte se zatražiti pomoć, posebice na dan darivanja, kako bi sve proteklo glatko. Dajte nekome da čuva popis poklona/davatelja poklona tijekom otvaranja poklona. Zamolite od uvaženog gosta da vam pomogne pratiti buduću mamu kako joj ne bi ništa nedostajalo tijekom tog događaja. I ne zaboravite ono najvažnije: uživajte u tom događaju koji je proslava novog života – a što može biti veća čast od toga?

Pristanak na kolačiće