4 jedinstvena dara za nove mame

Budimo realni: Jastuci za trudnoću i grudnjaci za dojenje nisu najuzbudljivije stvari na popisu za darivanje za bebu. Većina gostiju želi mamama darovati slatku odjeću ili zabavne igračke.

Samo zato što je dar tehnički predmet za bebu ne znači da neće pomoći novoj mami. Neke od najkorisnijih darova koje sam dobila zapravo su bili za moju kćer, Palomu.

1. Ručnici s kapuljačom

Osim ako ona ne želi prati brdo rublja nakon svake kupke, ne možete pogriješiti s ručnicima s kapuljačom kako bi beba ostala utopljena i suha od glave do pete. Uvijek je lijepo imati jedan koji je čist i spreman ako se ide nekamo.

Dok manji ručnici možda izgledaju slatko, veći je korisniji jer će ga beba moći upotrijebiti odmah, a i kada naraste.

2. Activity Gym (prostirka s aktivnostima)

Bebe trebaju svaki dan biti određeno vrijeme u trbušnom položaju, što može biti monotono i za bebu i za nove mame. Activity Gym bio je sjajan dar jer je neko vrijeme to bila jedina igračka koju je Paloma trebala u vrijeme trbušnog položaja, a i nakon toga.

Većina prostirki dolazi s pet igračaka koje vise prema dolje – što je dovoljno. Tu su i plastični prsteni koji igračke drže više ili niže, čineći ih lakše ili teže dokučivim.

3. Zabavne knjige

Knjige su sjajna stvar za bebe. Bez obzira upotrebljavaju li se za umirivanje bebe u krevetu ili za vrijeme igranja, ove zabavne knjige apsolutno su bezvremenske.

Dobila sam knjigu u kojoj prst ima ulogu lutke u različitim okruženjima na svakoj stranici. Kad je bila jako mala, Paloma nas je voljela gledati kako igramo ulogu lutke. Sada ona preuzima dužnosti lutke i zabavlja se sama

4. Domaće igračke

Znamo puno kreativnih ljudi koji su davali svašta, od ručno pravljenih plišanih životinja do ručno pravljenih blokova. Ne samo da oni zabavljaju novu bebu, nego je jako lijepo moći reći: „Netko je to napravio posebno za tebe.”

Domaće su igračke također obično jednostavne, što znači da su nešto što ćete moći upotrebljavati neko vrijeme – samo budite sigurni da je sigurno za dijete igrati se takvim predmetom. Provjerite ima li nedovršenih rubova ili oštrih dijelova i potvrdite da nema potencijalne opasnosti od gušenja. Ove igračke postaju uspomene za vašu bebu – nakon svega, ja još uvijek imam svoju omiljenu plišanu životinju kad sam bila mala.

Pristanak na kolačiće