8 jedinstvenih i potrebnih poklona za darivanje druge bebe

Ah, druga trudnoća. Lako je biti general poslije bitke, zar ne? Kada sam dobila drugog dječaka, znala sam što mi je stvarno potrebno i, vjerujte mi, to nije bila ogradica i ljuljačka s odgovarajućom plavom dekicom!

Problem je, a druge se iskusne mame slažu, što je čudno tražiti stvari koje stvarno želite jer većina toga ne izgleda kao poklon i svrsishodno. Drugim riječima: nije zabavno dati da bi se nešto dalo.

Ja nisam ništa rekla i od rodbine mog muža dobila sam još jednu autosjedalicu, koja mi nije bila potrebna, okvire za slike i kolijevku. Da, to je bilo velikodušno, ali prva kolijevka nije stara ni 3 godine. Dakle, ako imate prijateljicu koja očekuje svoje drugo dijete, nemojte čekati da vam kaže što želi. Ona to gotovo sigurno neće učiniti. Nastavite i pokupite s ovog popisa ideje s kojima nećete promašiti. Sigurno ćete čuti „Kako si znala?”

1. Bebin dnevnik spomenar

Ako ga nemate, jadna beba možda neće imati evidenciju svojih prekretnica. Svi znamo kako to ide: Svako štucanje prve bebe je snimljeno, a bebin dnevnik spomenar drugog djeteta sastoji se od bolničke slike i narukvice u omotnici.

Ili još bolje: Recite mami da ako ona nema vremena ispuniti dnevnik, može pribilježiti stvari u bloku ili na zidnom kalendaru. Zatim možete doći jednom mjesečno i prepisati te informacije vašim najljepšim rukopisom. Iskreno, to bi za novu mamu bio pravi dar.

2. Pelene i vlažne maramice

Nikada ih ne možete imati dovoljno. Ne, to nije najljepši dar za novu mamu, ali će biti jako dobrodošao dar. Također, u ovoj kategoriji su predmeti koji se brzo troše, kao što su pomagala za dojenje, krpice za podrigivanje, baterije za uređaje i sapuni za bebe.

3. Servisi za čuvanje djece

Ako ponudite da dođete i pazite na drugu bebu pa mama može imati malo vremena da bude sama s prvorođenim djetetom, bit će vam zauvijek zahvalna.

4. Odjeća

Ali samo u dva slučaja: Ako je druga beba različitog spola od velikog brata (sestre) ili su istospolne bebe rođene u različitim godišnjim dobima. Kad je moj drugi sin rođen, nisam dobila gotovo ništa od odjeće jer je svatko mislio da imam puno stvari od prvog sina. Problem je u tome što je on rođen u srpnju. Drugi se rodio u siječnju pa ormar njegovog brata nije imao neku svrhu drugi put.

5. Čestitke za porođaj ili izlazak iz bolnice

Biti u mogućnosti naručiti ih, bez brige o proračunu, za novu je mamu dar kao nijedan drugi. Pogotovo ako je već 18:30, mužić radi do kasno, a to je za bebu „čaroban sat.”

6. Knjiga mudrosti

Želite li dar s osobnom notom? Kupite neki prekrasan dnevnik i dajte prijateljima i rodbini da napišu svoje teško naučene savjete za drugu bebu koje će upotrebljavati tijekom svog života.

7. Nova torbica

Neka bude prostrana, elegantna torbica s puno džepova. Mama će nakon druge trudnoće gotovo sigurno biti sita nošenja torbice i torbe za pelene. Učinite joj uslugu i uložite u raskošnu torbu u koju može skriti sva svoja pomagala, a i dalje je voljeti kada prođu dani pelena.

8. Čestitka za dan izlaska brata ili sestre

Umjesto dara samo za majku, odvedite cijelu novu obitelj poslijepodne u lokalni dječji muzej, zabavni centar ili tečaj vježbi za bebe. Mama će cijeniti što je u mogućnosti sjesti i (relativno) se opustiti uz drugu bebu dok joj je starije dijete sretno zauzeto. To će biti veliko uživanje za sve njih.

Pristanak na kolačiće