Osnovni savjeti za darivanje za bebu: slavlje za drugu bebu

Ellen Neuborne

Kod drugog djeteta mnogo toga se nasljeđuje – no nema razloga da i proslava darivanja za vašu drugu bebu ne bude posebna! Proslave povodom darivanja za bebu svakako su nešto što ne smijete izostaviti ni kod druge bebe!

Nova prinova možda neće biti istog spola kao prethodna pa možda za novog bebaća nećete moći iskoristiti sve od vašeg prvorođenca. Svaka mama će vam reći da bebe ne ostavljaju stvari baš u prvobitnom stanju.

Što možete učiniti kako bi proslava povodom darivanja za vašu drugu bebu bila jednako praktična i posebna?

1. Proslavite novog bracu ili seku

Sjetite se kako ste se osjećali kada ste dobili prvo dijete? No imajte na umu da će dosadašnji jedinac postati stariji braco ili seka kojem ili kojoj se ta nova uloga možda neće potpuno svidjeti. Stoga je proslava povodom darivanja za bebu prilika da se proslavi i ta dodjela nove uloge najstarijeg brace ili seke u obitelji!

Kako to možete učiniti? Pokušajte dati ulogu domaćina proslave najstarijem djetetu. Osmislite igre i program kojima ćete proslaviti novog bracu ili seku. Uključite i drugu djecu na popis gostiju i predvidite poseban stol samo za djecu.

2. Novi zapisnik

Istina, to je drugo dijete, no neće svaka bodi-benkica i gegica preživjeti ako je budu nosila dva djeteta! Ako pregledavate kutije s dječjim stvarima, budite realni u vezi s time što ćete moći iskoristiti i što je prikladno za drugo dijete. Zapisnik bi mogao drugima dati do znanja što vam je potrebno i što biste željeli.

3. Osmislite originalnu zabavu

Pobrinite se da ova nova proslava povodom darivanja bude originalna. Ako je vaša prva proslava bila samo za cure u otmjenom restoranu, druga bi mogla biti posve drugačija. Možda bi mogla biti i za cure i za dečke ili zabava na koju su pozvani i roditelji s djecom pa će atmosfera biti opuštenija. Uzmite u obzir park ili drugo mjesto na otvorenom gdje se mogu zabaviti i djeca i roditelji. Nema potrebe ponoviti originalnu prvu zabavu, nova zabava neka bude nešto posve novo.

4. Snimajte fotografije

Ne zaboravite dokumentirati oduševljenje koje osjećate za svoju novu bebu! Bilo da napravite virtualnu priču ili tradicionalni bebin album, jednog će dana vaše dijete htjeti vidjeti kako je to izgledalo! Dajte gostima jednokratne fotoaparate ili ih zamolite da napune svoje pametne telefone kako bi snimili vašeg novog mališana.

Druga djeca nisu nimalo manje posebna od starije braće i sestara, pa nema razloga da ne budete potpuno opušteni kod ove proslave. Neka to bude događaj za pamćenje!

Pristanak na kolačiće