5 dijelova opreme za bebe koje svaka obitelj treba nabaviti

Melainie Edwards

Što vam doista treba, a što možete ostaviti na policama? Sada kada očekujete dijete, vaša svakodnevna rutina – kao i ono što je potrebno za tu rutinu – promijenit će se.

Za olakšavanje kupnje za bebe, ovdje je navedeno pet stvari koje svaka mama po prvi put mora imati. Slobodno obavijestite svog supruga o ovim savjetima ili zadržite ovaj vodič pri ruci kada budete pravili popis želja za darivanje za bebu.

Saznajte kako rade osnovni dijelovi opreme za bebe – tako da možete pokazati drugima kada vam je potrebna pomoć!

1. Nosiljka

Kvalitetna, čvrsta i udobna nosiljka za bebu nije samo nužnost kako bi vam ruke bile slobodne, to je također umirujuće mjesto za novorođenče jer je u njoj stalno uz vas kada nešto obavljate ili šetate oko kuće.

U trgovini tražite da isprobate nekoliko, tako da možete pronaći onu koja vam savršeno odgovara.

2. Dječje knjige

Vaše novorođenče ne treba pretrpati igračkama kako bi se zabavljalo, ali s knjigama za bebe se možete razmetati. Vrijeme za priču je prekrasan način da se zbližite s djetetom, a čitanje izgrađuje sposobnost slušanja i vokabular.

3. Podložak za promjenu pelena

Ne nervirajte se ako ste stisnuti i nemate prostora za previjanje. S podloškom za promjenu pelena, pelenama i vlažnim maramicama bilo koji dio vašeg doma može se pretvoriti u mjesto za promjenu pelena.

Perite redovito podlošku (i poklopac), osobito ako promijeni boju tijekom promjene pelena.

4. Torba za pelene

Čvrsta, multifunkcionalna torba za pelene bit će najbolja pomoć prvih nekoliko godina vaše bebe. Odaberite prostranu torbu s dodatkom za kolica i pretincima kojima se jednostavno pristupa tako da možete brzo pronaći dudu ili omiljenu igračku svog djeteta.

Savjet: Kako ćete ovu torbu tegliti naokolo neko vrijeme, odaberite model koji vam se jako sviđa! A ako će je nositi i vaš partner, neka i on sudjeluje u izboru.

5. Gaza za bljuckanje

Napravite velike zalihe gaza za bljuckanje. One će vam zaštititi odjeću tijekom svakog hranjenja i bit će zgodne za brisanje nečistoća ili čišćenje ljepljivih ruku vaše bebe.

Pristanak na kolačiće